Εμπαπέ: «Μένω στην Παρί» - Η αναφορά στον Μακρόν και 20 Ισπανοί ρεπόρτερ στο Παρίσι για τον Γάλλο σταρ!

Εμπαπέ: «Μένω στην Παρί» - Η αναφορά στον Μακρόν και 20 Ισπανοί ρεπόρτερ στο Παρίσι για τον Γάλλο σταρ!

Γιώργος Σακελλαρίου 19:27 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:44 - 15.06.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με το Γιβραλτάρ ότι σκοπεύει να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αναφορά και στον Μακρόν.

Η συνέντευξη Τύπου της Γαλλίας για το ματς με το Γιβραλτάρ έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Όχι φυσικά για το ματς, αφού οι δευτεραθλητές κόσμου αναμένεται να κάνουν περίπατο. Αλλά γιατί τους παίκτες των «τρικολόρ» εκπροσώπησε ο Κιλιάν Εμπαπέ. Για τον Γάλλο σούπερ σταρ βρέθηκαν στο Παρίσι 20 Ισπανοί δημοσιογράφοι! Μόνο και μόνο για μία πιθανή ατάκα του για τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Εμπαπέ, πάντως, είπε ότι σκοπεύει να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν κι αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν. Αναλυτικά όσα είπε ο Εμπαπέ:

Για τα δικαιώματα εικόνας του: «Νομίζω ότι είναι μια ερώτηση για τον Φιλίπ Ντιαλό (σ.σ. στέλεχος της ομοσπονδίας). Είναι το αφεντικό, ο καπετάνιος, πρέπει να τον ρωτήσεις».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι: «Ναι, πάντα έλεγα ότι ήταν όνειρο για μένα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν θα το αναγκάσω, γιατί δεν είναι στις ημερομηνίες της FIFA, αν μπορώ να συμμετάσχω θα είναι με μεγάλη μου χαρά, διαφορετικά...».

Για την επιστολή του στην Παρί Σεν Ζερμέν: «Δεν πίστευα ότι ένα γράμμα σκότωσε κανέναν ή προσέβαλε κάποιον, δεν μπορείς να ελέγξεις τις αντιδράσεις, αλλά δεν με νοιάζει. Η επιστολή είχε σταλεί νωρίτερα. Πριν τις διαμαρτυρίες του κόσμου. Δεν υπάρχουν πολλά που να με σοκάρουν πια».

Για το Γιβραλτάρ: «Είναι ένα παιχνίδι για να πλησιάσουμε τον στόχο μας, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για έναν επιθετικό να έχει ευκαιρίες για γκολ αυτό το ματς».

Για την Παρί: «Να φύγω από την Παρί Σεν Ζερμέν; Έχω ήδη απαντήσει, είπα ότι στόχος μου είναι να μείνω στην Παρί, είναι η μόνη μου επιλογή αυτή τη στιγμή, είμαι έτοιμος να επιστρέψω όταν ξαναρχίσει η σεζόν».

Για τον Μακρόν κι αν έχει επιρροή στην απόφασή του: «Τι επιρροή έχει ο πρόεδρος; Στην καριέρα μου σήμερα, το 2023, καμία. Θέλει να μείνω στο Παρίσι, στόχος μου είναι να μείνω, είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος».

Για το μέλλον του: «Γιατί να πάω στο τέλος του συμβολαίου μου; Δεν υπάρχει τίποτα να εξηγήσω, οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν, κρίμα για αυτούς. Δίστασα να έρθω στη συνέντευξη Τύπου; Καθόλου, έχω ευθύνη, οι εξωτερικοί θόρυβοι δεν θα με τρομάξουν. Ήταν σημαντικό να είμαι εδώ σήμερα. Δεν θα είμαι σε όλες τις συνεντεύξεις. Όσα γίνονται τα έχω συνηθίσει από μικρός. Σκέφτομαι το αυριανό παιχνίδι. Αυτή είναι η μόνη μου ανησυχία. Αυτό που συμβαίνει έξω είναι δευτερεύον, πάντα κατάφερα να τα συνδυάζω. Θέλω να δείξω και αύριο ότι είμαι σπουδαίος παίκτης».

Ο Ντιντιέ Ντεσάν, παράλληλα, όταν πήρε τον λόγο ρωτήθηκε πρώτα για το μέλλον του Εμπαπέ και απάντησε: «Δίστασε να έρθει στη συνέντευξη Τύπου; Συζητάμε πολλά πράγματα με τον Κιλιάν, είναι ο αρχηγός της ομάδας. Ήρθε, ήθελε να έρθει στη συνέντευξη. Έχει επενδύσει στην ομάδα. Δεν είναι πιο νευρικός απ’ ό,τι συνήθως. Δεν τον επηρεάζει καθόλου η κατάσταση».