Ενρίκε: «Είναι στο DNA του Εμπαπέ να σκοράρει - Έχω μια ομάδα όπου μου αρέσουν όλοι οι επιθετικοί»

Λουίς Ενρίκε

i

© PrtScr

Ενρίκε: «Είναι στο DNA του Εμπαπέ να σκοράρει - Έχω μια ομάδα όπου μου αρέσουν όλοι οι επιθετικοί»

Μετά την ήττα-σοκ από τη Νις (2-3), ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν μίλησε για την απόδοση της ομάδας του αλλά και του Κίλιαν Εμπαπέ.

Η επιστροφή από τη διακοπή των εθνικών ομάδων δεν ήταν και η καλύτερη για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ηττήθηκε με 2-3 από τη Νις, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ligue 1. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μόφι, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ και πρόσφερε μία ασίστ, οι φιλοξενούμενοι «απέδρασαν» από το Παρίσι με σπουδαίο διπλό.

Μετά τη λήξη του ματς, ο τεχνικός των Παριζιάνων Λουίς Ενρίκε, υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί από το αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σκόρερ Εμπαπέ, ο οποίος έκανε για ακόμη μία φορά τη διαφορά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ξέραμε και πριν από το παιχνίδι ότι θα ήταν περίπλοκο, με το αγωνιστικό πλάνο της Νις. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν πιο φρέσκοι από εμάς. Η πίεσή μας στην άμυνα και ο έλεγχος πήγαιναν καλά, αυτό που δεν πήγε τόσο καλά ήταν ότι δεν ήμασταν σταθεροί. Συγχαρητήρια στη Νις για το ποδόσφαιρό της. Από την πλευρά της Παρί, είδα μια ομάδα παικτών να αγωνίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Προφανώς, η ήττα πονάει, όλοι πρέπει να βελτιωθούμε, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, αλλά μου άρεσε η κατάσταση του μυαλού. Η Νις έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά δεν ανησυχώ. Είδα οπαδούς να υποστηρίζουν την ομάδα τους ακόμα και όταν έπεσαν δύο γκολ διαφορά. Στη μεσαία γραμμή δεν είχαμε καλές θέσεις, αλλά είναι καθήκον μου να το διορθώσω. Έχω μια ομάδα όπου μου αρέσουν όλοι οι επιθετικοί, ο Εμπαπέ θα συνεχίσει να σκοράρει, είναι στο DNA του, αλλά θα σκοράρουν και οι άλλοι».

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο και αυτό αποτυπώθηκε και στα γκολ, αφού οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1. Την αρχή έκανε ο Μόφι, ο οποίος στο 21' επιχείρησε ένα σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Ντοναρούμα. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Εμπαπέ απάντησε στον αντίπαλο του και με μία ωραία προσπάθεια ισοφάρισε για την ομάδα του. 

Όμως η Νις δεν είχε σκοπό να φύγει με άδεια χέρια από το «Παρκ ντε Πρενς» και στο 51' ο σκόρερ του πρώτου τέρματος τροφοδότησε τον Λαμπόρντ, ο οποίος έκανε το 1-2. Τη χαριστική βολή έδωσε ο Μόφι στο 69ο λεπτό, σκοράροντας το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Το μόνο που κατόρθωσε η γηπεδούχος ήταν να μειώσει με τον Εμπαπέ, ο οποίος με εξαιρετικό γυριστό έκανε το 2-3. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς η Νις προσπέρασε την Παρί στη βαθμολογία, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.