Έπαιξε έπειτα από 3,5 μήνες ο Κουαλιάτα και ηττήθηκε από τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα

Ο Νίκολας Κουαλιάτα.

Έπαιξε έπειτα από 3,5 μήνες ο Κουαλιάτα και ηττήθηκε από τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα

Γιώργος Σακελλαρίου 23:02 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 17.04.2023

Ο Νίκολας Κουαλιάτα αγωνίστηκε ως αλλαγή με την Κουιάμπα κόντρα στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Νίκολας Κουαλιάτα ήταν το περασμένο καλοκαίρι μία σημαντική επένδυση για τον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για να πάρουν τον 23χρονο Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς. Ο Κουαλιάτα υπέγραψε έως το 2026 και στο ξεκίνημα ο Ραζβάν Λουτσέσκου του έδωσε φανέλα βασικού.

Ο Κουαλιάτα, όμως, δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, στη συνέχεια είναι κι έναν τραυματισμό και τελευταίο ματς με την πρώτη ομάδα ήταν τον περασμένο Νοέμβριο κόντρα στον Βόλο. Τελευταία φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά με αυτή της β’ ομάδας έπαιξε στις 3/1/23 κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Έκτοτε, ήταν εκτός και αποφασίστηκε στο παραχωρηθεί δανεικός στη βραζιλιάνικη Κουιάμπα για να πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ μπήκε και ρήτρα αγοράς.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, λοιπόν, έκανε το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Βραζιλίας. Η αποστολή του, ωστόσο, ήταν δύσκολη, αφού έπαιξε εκτός έδρας με την Παλμέιρας του πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα. Το έφερε έτσι η μοίρα και ο Κουαλιάτα αντιμετώπισε τον σπουδαίο Πορτογάλο και την ομάδα του και γνώρισε την ήττα με 2-1.

Ο Ουρουγουανός μπήκε στο 46’ στη θέση του Τζόναθαν Καφού και στο τέλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιστροφή στη δράση. «Καλό παιχνίδι από όλους απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο, αλλά όχι το αποτέλεσμα που θέλαμε. Προσωπικά είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο γήπεδο μετά από μήνες χωρίς παιχνίδι», ανέφερε ο Κουαλιάτα.