Νύχτα τρόμου στο Μπιλμπάο: Οι μαρτυρίες των οπαδών για τα επεισόδια «σοκάρουν» (vids)

Επεισόδια στο Μπιλμπάο

i

© PrtScr

Νύχτα τρόμου στο Μπιλμπάο: Οι μαρτυρίες των οπαδών για τα επεισόδια «σοκάρουν» (vids)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:52 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 01.03.2024

Η σπουδαία νίκη της Αθλέτικ Μπιλμπάο κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και η πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey στιγματίστηκαν από τα αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υποδέχτηκε στο κατάμεστο «Σαν Μαμές» την Ατλέτικο Μαδρίτης στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Copa del Rey και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού.

Στο επίκεντρο αυτής της σπουδαίας αναμέτρησης βρέθηκαν τα αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου πριν την έναρξη.

Συγκεκριμένα, δεκάδες οπαδοί της Μπιλμπάο επιτέθηκαν σε αυτούς της Ατλέτικο Μαδρίτης με αποτέλεσμα να επικρατήσει το απόλυτο χάος γύρω από το «Σαν Μαμές». Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Μαδριλένων, ένας οπαδός της ομάδας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όντας σοβαρά τραυματισμένος:

«Πολλοί οπαδοί της Μπιλμπάο επιτέθηκαν σε κάποιους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης σε ένα μπαρ. Ένας είναι στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Φαίνεται ότι υπήρξαν αρκετοί οπαδοί που δέχθηκαν επίθεση από άτομα της Μπιλμπάο. Πάντα λέμε το ίδιο πράγμα, ερχόμαστε στο ποδόσφαιρο για να κάνουμε φίλους, όχι για να έχουμε κανενός είδους προβλήματα. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και οι επιθέσεις ή οποιουδήποτε είδους επιθετικότητα δεν γίνεται ανεκτή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ενρίκε Σερέθο.

«Σοκάρουν» οι μαρτυρίες οπαδών

Μία οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης και μέλος της «Peña Atlética Rock & Roll», φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και περιέγραψε με αναλυτικές λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν.

«Όλα ήταν κακώς οργανωμένα. Το Μπιλμπάο μας ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε σημείο συνάντησης ούτε σημείο στάθμευσης για τα λεωφορεία, ότι έπρεπε να αφήσουν τα μέλη των συνδέσμων οπαδών στους δρόμους και ότι ο καθένας μπορούσε να τριγυρνά στην πόλη όπως μπορούσε... Ξέραμε ότι ήταν μια ποντικοπαγίδα.

Μία ομάδα αποφάσισε να μπει σε ένα εστιατόριο. Έτρωγαν και όταν ήταν εκεί για δύο ώρες μια άλλη ομάδα μπήκε ορμητικά μέσα. Άνοιξαν το πρόσωπο ενός παιδιού, το οποίο είναι αυτό που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Χτύπησαν μια κοπέλα που βγήκε έξω για να καπνίσει. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι της έσπασαν το σαγόνι με κλωτσιά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αδερφός Μιχάλη Κατσούρη: «Γιατί άφησαν ελεύθερους αυτούς τους ανθρώπους, δεν θα δικαστούν ποτέ»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22:52 - 29.02.2024

Αδερφός Μιχάλη Κατσούρη: «Γιατί άφησαν ελεύθερους αυτούς τους ανθρώπους, δεν θα δικαστούν ποτέ»

Ο ετεροθαλής αδερφός του Μιχάλη Κατσούρη μίλησε στην ΕΡΤ και μεταξύ άλλων τόνισε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετείχαν στα επεισόδια δεν θα δικαστούν ποτέ.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε με 3-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τον τελικό.