Η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε «κατάπιε» την Ατλέτικο Μαδρίτης και φουλάρει για το 24ο Copa Del Rey!

Η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε «κατάπιε» την Ατλέτικο Μαδρίτης και φουλάρει για το 24ο Copa Del Rey!

Παναγιώτης Κατσαφάδος 00:37 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:56 - 01.03.2024

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν ανώτερη, νίκησε άνετα την Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa Del Rey.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υποδέχθηκε στο κατάμεστο «Σαν Μαμές» την Ατλέτικο Μαδρίτης στη ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Copa Del Rey, σε έναν επεισοδιακό ημιτελικό καθώς έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων.

Στο πρώτο μέρος, οι «Βάσκοι» μπήκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και ήταν πιο απειλητικοί από τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 13ο λεπτό, η Μπιλμπάο άνοιξε το σκορ χάρη σε εξαιρετική συνεργασία των αδερφών Γουΐλιαμς. Ο Νίκο Γουΐλιαμς έκανε μια σέντρα ακριβείας στην περιοχή της Ατλέτικο και ο Ινιάκι εκτέλεσε τον Γιαν Όμπλακ.

Μετά το γκολ, η Ατλέτικο αντέδρασε και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, με τον Άνχελ Κορέα να χάνει μεγάλη ευκαρία στο 31' με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Αργεντινός είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Νίκο Γουΐλιαμς τιμώρησε την ολιγορία της άμυνας της Ατλέτικο και έκανε το 2-0 μετά από σέντρα του Ινιάκι. Η Ατλέτικο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της,παρότι είχε την κατοχή της μπάλας και η άκρως αποτελεσματική Μπιλμπάο πήγε στα αποδυτήρια έχοντας απλοποιήσει αρκετά τα πράγματα καθώς είχε και το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπιλμπάο κυριάρχησε και έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, με την Ατλέτικο να είναι τελείως αποπροσανατολισμένη. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε προσπάθησε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του και πέρασε τον Μέμφις Ντεπάι στο 54ο λεπτό, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση. Στο 61' ο Γκουρουθέτα έκανε το 3-0 με κοντινό πλασέ μετά από ασταθή επέμβαση του Όμπλακ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης απείλησε στο 75ο λεπτό με φάουλ του Ντεπάει αλλά ο Αγγιρεθαμπάλα του είπε «όχι» με εξαιρετική επέμβαση. Ο γκολκίπερ της Μπιλμπάο έκανε στο 83' άλλη μια τρομερή επέμβαση σε σουτ του Ρικέλμε και κράτησε ανέπαφη την εστία των γηπεδούχων.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κυριαρχησε στην αναμέτρηση, νίκησε 3-0 την Ατλέτικο που ήταν κατώτερη των περιστάσεων και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-0 στον τελικό του Copa Del Rey όπου θα αντιμετωπίσει την Μαγιόρκα. Οι Βάσκοι πηγαίνουν σε τελικό για 40ή φορά. Έχουν πάρει 23 κύπελλα, αλλά το τελευταίο ήταν το 1984. Κόντρα στη Μαγιόρκα έχουν την χρυσή ευκαιρία έπειτα από 40 χρόνια!