H La Liga θα μηνύσει τη Ρεάλ για την πίεση που ασκεί στη διαιτησία (vid)

Χαβιέρ Τέμπας

i

©Photo by Oscar J. Barroso / AFP7 via Getty Images/Ideal Images

H La Liga θα μηνύσει τη Ρεάλ για την πίεση που ασκεί στη διαιτησία (vid)

Κώστας Τόπας 16:02 - 28.02.2024

Κατηγορούμενη από πολλούς συλλόγους ότι ασκεί πίεση στη διαιτησία μέσω του τηλεοπτικού της καναλιού, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο του Χαβιέρ Τέμπας, προέδρου του ισπανικού πρωταθλήματος, ο οποίος ανακοινώνει ότι θα κινηθεί νομικά.

Ο Χαβιέρ Τέμπας θα οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα δικαστήρια. Ο πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος μιλάει για την υποτιθέμενη πίεση που ασκεί ο σύλλογος των «μερέχνες» στη διαιτησία, ιδιαίτερα στο επίσημο τηλεοπτικό του κανάλι όπου επισημαίνονται γεγονότα του παρελθόντος παιχνιδιού πριν από κάθε αγώνα.

Πρόσφατα, η Σεβίλλη κατήγγειλε «την εκστρατεία δίωξης και παρενόχλησης» κατά του διαιτητή του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, επαναλαμβάνοντας «την πιο σθεναρή καταδίκη αυτής της συμπεριφοράς και αυτές οι εκστρατείες που ενορχηστρώθηκαν για να υπονομεύσουν την εικόνα του επαγγέλματος του διαιτητή, προκαλώντας σοβαρή βλάβη στο ισπανικό ποδόσφαιρο και αμφισβήτηση της ακεραιότητας της διοργάνωσης».

«Θα κινηθούμε νομικά γιατί πιστεύουμε ότι το Real Madrid TV είναι πρόβλημα»

Το κανάλι του συλλόγου έχει πράγματι τη συνήθεια να μεταδίδει στιγμιότυπα λαθών από τους διαιτητές που είναι υπεύθυνοι για τον επόμενο αγώνα της ομάδας της Ρεάλ, συνοδευόμενες από σχόλια για την ανάδειξη αντίθετων αποφάσεων. Αυτή η τηλεόραση διαβεβαίωσε επίσης ότι «οι 600 αγώνες του Τσάβι με την Μπάρτσα είναι ύποπτοι» σε σχέση με την υπόθεση Νεγκρέιρα, κατηγορώντας μισόλογα τον σύλλογο των «μπλαουγκράνα» για διαφθορά.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποβάλουμε καταγγελία», είπε ο Τέμπας την Τρίτη, σε σχόλια που μετέδωσε η «Marca». Θα κινηθούμε νομικά γιατί πιστεύουμε, και το έχουμε πει, ότι το θέμα της Real Madrid TV είναι πρόβλημα. Οι σχολιαστές της Real Madrid TV το είπαν οι ίδιοι μετά τον αγώνα με την Αλμερία: «Αυτό θέλαμε». Αυτό δεν είναι ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης, στον τομέα του αθλητισμού, είναι αντίθετο με την αθλητική τάξη».

«Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένας άρχοντας σύλλογος, αυτό δεν μπορεί να είναι το μόνιμο επιχείρημά της»

Επική δήλωση του Κρόος για τον διαιτητή του Ρεάλ - Σεβίλλη: «Ο Θεός τα βλέπει όλα, ίσως γι’ αυτό τραυματίστηκε»
LA LIGA

10:13 - 28.02.2024

Επική δήλωση του Κρόος για τον διαιτητή του Ρεάλ - Σεβίλλη: «Ο Θεός τα βλέπει όλα, ίσως γι’ αυτό τραυματίστηκε»

Ο Γερμανός μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Τόνι Κρόος, ο οποίος εξοργίστηκε με τον διαιτητή, Ντίαθ ντε Μέρα που διηύθυνε το ματς με τη Σεβίλλη έκανε μία απίστευτη δήλωση.

«Είναι καλό να επικρίνουμε, είναι καλό να λέμε μερικές φορές ότι τα πράγματα δεν είναι καλά, αλλά η συνεχής παρενόχληση, κάθε εβδομάδα, η ανωτερότητα, το «θα το κάνουμε όταν θέλουμε», γιατί αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν», πρόσθεσε. «Οταν σκέφτομαι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξε ένας άρχοντας σύλλογος, αυτό δεν μπορεί να είναι το μόνιμο επιχείρημά του». Τέλος παραδέχεται ότι δεν έχει μελετήσει το ζήτημα της κύρωσης σε βάρος του συλλόγου, πέρα ​​από αυτή τη νομική ενέργεια.