Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να «ξηλωθεί» αν θέλει ο Ντε Τσέρμπι να κάτσει στον πάγκο της

Ντε Τσέρμπι

i

©intime

Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να «ξηλωθεί» αν θέλει ο Ντε Τσέρμπι να κάτσει στον πάγκο της

Γιάννης Λιβανός 16:45 - 28.02.2024

Η Μπράιτον κατέστησε σαφές πως θέλει να διατηρήσει τον Ντε Τσέρμπι στον πάγκο της και την επόμενη χρονιά. Επομένως η Μπαρτσελόνα αν θέλει να κάνει δικό της τον Ιταλό προπονητή, θα πρέπει να πληρώσει τα 15 εκατομμύρια της ρήτρας του 45χρονου τεχνικού στην αγγλική ομάδα.

Μετά την είδηση πως ο Τσάβι αποφάσισε να αποχωρήσει το καλοκαίρι από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, ξεκίνησαν να «πυροδοτούνται» σενάρια για τον διάδοχο του Ισπανού στην τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα».

Μεταξύ άλλων έχουν ήδη ακουστεί τα ονόματα των Τούχελ, Φλικ, Κλοπ, Λουίς Ενρίκε, Νάγκελσμαν και Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι.

Εάν τελικά η Μπαρτσελόνα προκρίνει την περίπτωση του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι για τον πάγκο της στη νέα αγωνιστική σεζόν, τότε θα κληθεί να πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόσο. Και αυτό γιατί η Μπράιτον, έχει τοποθετήσει στον Ιταλό τεχνικό ρήτρα αποδέσμευσης, η οποία αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Επομένως ο αγγλικός σύλλογος φαίνεται πως δεν έχει καμία διάθεση να διευκολύνει την κατάσταση και να αφήσει ελεύθερο τον «καπετάνιο» του.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπράιτον, Πολ Μπάρμπερ σε δηλώσεις του στο BBC υπογράμμισε ότι η επιθυμία είναι να παραμείνει στην τεχνική της ηγεσία ο Ντε Τσέρμπι και να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του το οποίο ολοκληρώνεται το 2026. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως στις τάξεις των «γλάρων» υπάρχει ήδη η σκέψη να προταθεί στον Ιταλό κόουτς και επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου του.

«Θέλουμε να βγάλουμε από πάνω μας τη… ρετσινιά αυτή της ομάδας η οποία τροφοδοτεί τις άλλες. Έχουμε κάνει τα πάντα σωστά και παραμένουμε ταπεινοί, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά το πού πηγαίνουμε», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας εξηγώντας και τη «λογική» που θέλει να έχει από δω και πέρα η Μπράιτον για να βελτιώσει τη φήμη της.

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν αν θέλει να «σπάσει» το συμβόλαιο του Ντε Τσέρμπι με την Μπράιτον, τότε θα πρέπει να πληρώσει...έναν σκασμό λεφτά. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δώσει 15 εκατομμύρια ευρώ, το ύψος δηλαδή της ρήτρας που έχει βάλει η αγγλική ομάδα στον Ιταλό προπονητή.

Η Μπαρτσελόνα διέγραψε τον Ντάνι Άλβες από τη λίστα των θρύλων της λόγω του βιασμού
LA LIGA

09:10 - 27.02.2024

Η Μπαρτσελόνα διέγραψε τον Ντάνι Άλβες από τη λίστα των θρύλων της λόγω του βιασμού

Ο Ντάνι Άλβες καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση του βιασμού που είχε διαπράξει, κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από την Μπαρτσελόνα, αφού ο ισπανικός σύλλογος τον καθαίρεσε από τη λίστα των θρύλων του.

Ένα τέτοιο πόσο, μόνο εύκολο δεν είναι να βγει από τα ταμεία του Καταλανικού συλλόγου, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν υπενθυμίζεται πως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Επομένως δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν τελικά οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα κοιτάξουν και κάποια άλλη πιο προσιτή οικονομικά περίπτωση προπονητή, ακόμη και κάποιου που το προσεχές καλοκαίρι θα κυκλοφορεί ελεύθερος.