Κουτίνιο: «Δεν μετάνιωσα που έφυγα από τη Λίβερπουλ, όνειρο η Μπαρτσελόνα»

Φιλίπε Κουτίνιο

i

© PrtScr

Κουτίνιο: «Δεν μετάνιωσα που έφυγα από τη Λίβερπουλ, όνειρο η Μπαρτσελόνα»

Πάνος Κορομηλάς 19:00 - 26.02.2024

Μιλώντας στην καταλανική Sport, ο Φιλίπε Κουτίνιο υποστήριξε πως δεν έχει μετανιώσει τη μετακίνηση από τη Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα.

Τον Ιανουάριο του 2018, ο Φιλίπε Κουτίνιο επέλεξε να αφήσει τη Λίβερπουλ και να ενταχθεί στη Μπαρτσελόνα, θέλοντας να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Στο «Άνφιλντ» είχε σπουδαία παρουσία, λατρεύτηκε αρχικά και για αυτό η αποχώρηση του προκάλεσε απογοήτευση στους φίλους των «κόκκινων».

Οι «μπλαουγκράνα» εξέταζαν για καιρό την περίπτωσή του και τελικά κατέθεσαν μια τεράστια πρόταση, που ξεπερνούσε τα 135 εκατομμύρια ευρώ. Μια προσφορά που δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί η αγγλική ομάδα.

Η θητεία του στον σύλλογο της Καταλονίας πάντως δεν εξελίχθηκε ιδανικά. Μέτρησε συνολικά 106 συμμετοχές με 25 γκολ, ενώ ακολούθησαν δύο δανεισμοί σε Μπάγερν Μονάχου και Άστον Βίλα, πριν πωληθεί οριστικά στους «χωριάτες» έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ. Έκτοτε, η πορεία της καριέρας του είναι καθοδική και πλέον αγωνίζεται στα γήπεδα του Κατάρ, για λογαριασμό της Αλ Ντουχαϊλ.

Ο ίδιος πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καταλανική εφημερίδα Sport, έκανε σαφές πως δεν έχει μετανιώσει καθόλου για την επιλογή του να μεταγραφεί από τη Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα:

«Δεν μετανιώνω που άφησα τη Λίβερπουλ για να πάω στην Μπαρτσελόνα. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενα, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα παραδεχθώ ότι έπρεπε να προσφέρω περισσότερα στο γήπεδο. Δοκίμασα τα πάντα και πάντα ήμουν σωστός επαγγελματίας.

Ήταν πάντα το όνειρό μου να παίξω για την Μπαρτσελόνα, για αυτό πήγα και το απόλαυσα. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους, κατέκτησα τίτλους και παραμονή μου στην Μπαρτσελόνα θα είναι η ιστορία της ζωής μου» ανέφερε αρχικά για να συμπληρώσει:

«Δεν θα άλλαζα τίποτα. Το να γυρίσεις τον χρόνο πίσω είναι αδύνατο, αλλά όπως είπα, δεν μετανιώνω. Πάντα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου έδινα τον καλύτερό μου εαυτό στις προπονήσεις. Αν τα πράγματα πάνε καλά εντάξει, αν όχι, χρειάζεται υπομονή».

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στην Premier League μετά την επιστροφή βαθμών στην Έβερτον
PREMIER LEAGUE

15:41 - 26.02.2024

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στην Premier League μετά την επιστροφή βαθμών στην Έβερτον

Η Έβερτον είδε την αφαίρεση 10 βαθμών στην Premier League να μειώνεται σε έξι βαθμούς μετά από μια επιτυχημένη έφεση και πλέον βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς.

Με την ομάδα του Μέρσισαϊντ, αγωνίστηκε σε 201 παιχνίδια, έβαλε 54 γκολ με 45 ασίστ και ήταν εκ των ηγετών της ομάδας, σε μια όχι και τόσο επιτυχημένη περίοδο για τον σύλλογο, από το 2013 έως το 2018.