Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στην Premier League μετά την επιστροφή βαθμών στην Έβερτον

Έβερτον

i

©Simon Stacpoole/Getty Images

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στην Premier League μετά την επιστροφή βαθμών στην Έβερτον

Κώστας Τόπας 15:41 - 26.02.2024

Η Έβερτον είδε την αφαίρεση 10 βαθμών στην Premier League να μειώνεται σε έξι βαθμούς μετά από μια επιτυχημένη έφεση και πλέον βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς.

Η ομάδα του Σον Ντάις είχε τιμωρηθεί με την απίστευτη ποινή (-10 βαθμούς), αφού κρίθηκε ένοχη από το διοικητικό όργανο της αγγλικής κορυφαίας κατηγορίας για παραβίαση των κανόνων για το κέρδος και τη βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα, τα «ζαχαρωτά» τιμωρήθηκαν αρχικά για οικονομική κακοδιαχείριση τον Νοέμβριο του 2023, με μια ποινή σε εκείνο το σημείο να τους ρίξει στη ζώνη του υποβιβασμού της πρώτης κατηγορίας. Ωστόσο, έσπευσαν να αμφισβητήσουν αυτήν την απόφαση και τώρα αισθάνονται δικαιωμένοι με την προσφυγή τους.

Κι αυτό διότι, η Έβερτον έχει πάρει τέσσερις βαθμούς πίσω, που είναι αρκετοί για να την ανεβάσουν στη 15η θέση του πίνακα της Premier League – πέντε βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά με 25 βαθμούς, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία έχει 24.

Υπενθυμίζεται ότι πως η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ σημείωσε πολύ μεγάλες οικονομικές απώλειες ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών, με το ποσό αυτό να είναι υψηλότερο κατά 285 εκατομμύρια ευρώ από αυτό που οι οδηγίες της Premier League επιτρέπουν τους συλλόγους να χάσουν σε ένα χρονικό διάστημα τριών ετών.

H βαθμολογία πλέον στην Premier League έχει ως εξής: