Πανηγυρική δικαίωση για την Έβερτον: Μειώθηκε η ποινή και της επιστράφηκαν βαθμοί

Έβερτον

i

©Photo by Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Πανηγυρική δικαίωση για την Έβερτον: Μειώθηκε η ποινή και της επιστράφηκαν βαθμοί

Κώστας Τόπας 15:32 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 26.02.2024

Μειώθηκαν οι βαθμοί που αφαιρέθηκαν από την Έβερτον, λόγω παραβίασης των κανονισμών για τα κέρδη και τη βιωσιμότητα της Premier League από δέκα σε έξι βαθμούς.

Η ομάδα του Σον Ντάις είχε τιμωρηθεί με την απίστευτη ποινή (-10 βαθμούς), αφού κρίθηκε ένοχη από το διοικητικό όργανο της αγγλικής κορυφαίας κατηγορίας για παραβίαση των κανόνων για το κέρδος και τη βιωσιμότητα.

Η μείωση της ποινής των βαθμών της οδήγησε την Έβερτον στους 25 βαθμούς και στη 15η θέση της Premier League. Ο σύλλογος χαρακτήρισε την απόφαση - τη μεγαλύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης και πρώτη που σχετίζεται με τους κανονισμούς του οικονομικού Fair Play - «εντελώς δυσανάλογη και άδικη» και άσκησε έφεση εναντίον της δύο εβδομάδες αργότερα.

Αυτή η έκκληση ήταν τώρα εν μέρει επιτυχής, με τέσσερις από τους 10 βαθμούς να έχουν αποκατασταθεί στην Έβερτον. Η δήλωση της Premier League έγραφε: «Ένα ανεξάρτητο συμβούλιο προσφυγών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κύρωση για την παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League (PSR) από την Έβερτον, για την περίοδο που λήγει τη σεζόν 2021/22, θα είναι άμεση αφαίρεση έξι βαθμών. Αυτό ακολουθεί την προσφυγή του συλλόγου κατά της απόφασης μιας ανεξάρτητης επιτροπής τον Νοέμβριο του 2023 να επιβάλει έκπτωση 10 βαθμών για την παραβίαση των PSR από τον σύλλογο».

Η Έβερτον από την πλευρά της ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η Έβερτον μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένα Συμβούλιο Εφέσεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αφαίρεση βαθμών που επιβλήθηκε από μια ανεξάρτητη Επιτροπή της Premier League τον Νοέμβριο μειώθηκε από 10 βαθμούς σε έξι βαθμούς, με άμεση ισχύ.Ενώ ο σύλλογος εξακολουθεί να χωνεύει την απόφαση του συμβουλίου προσφυγών, είμαστε ικανοποιημένοι που η προσφυγή μας οδήγησε σε μείωση της ποινής».

Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου και διήρκεσε ένα μήνα, πριν ανακοινωθεί η απόφαση τη Δευτέρα (26/02). Ετσι, μετά την δικαίωση της Έβερτον, τα «ζαχωρωτά» βρίσκονται στην 15η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς.