Κλοπ: «Το πιο ξεχωριστό τρόπαιο που έχω κερδίσει ποτέ»

Κλοπ

i

©PrtScr

Κλοπ: «Το πιο ξεχωριστό τρόπαιο που έχω κερδίσει ποτέ»

Στέλιος Βαρδάκης 10:55 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 26.02.2024

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι, με τον Κλοπ να χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο τρόπαιο ως το πιο ξεχωριστό της καριέρας του.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι (1-0) χάρις σε ένα γκολ με κεφαλιά από τον Φαν Ντάικ στην παράταση. Αυτή ήταν η 10η φορά που κατακτούν το συγκεκριμένο τρόπαιο οι «Ρεντς».

Η ομάδα του Κλοπ παρατάχθηκε με πάρα πολλές απουσίες εξαιτίας τραυματισμών σημαντικότατων παικτών. Συνολικά, οχτώ παίκτες που είναι βασικά μέλη της ομάδας δεν ήταν διαθέσιμοι για το συγκεκριμένο ματς χωρίς να υπολογίζονται οι μακροχρόνια τραυματίες (Μάτιπ, Μπαΐτσετιτς).

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Γερμανό τεχνικό να χρησιμοποιήσει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ συνολικά αγωνίστηκαν έξι παίκτες που προέρχονταν από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Μπορεί να υπήρχε ξεκάθαρη έλλειψη εμπειρίας αλλά η μαχητικότητα των παικτών ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής κάτι για το οποίο ο Κλοπ δεν μπορούσε να κρύψει την περηφάνεια του.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Λίβερπουλ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του δηλώνοντας υπερήφανος και τόνισε ότι η κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου είναι η πιο ξεχωριστή της 20ετής καριέρας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κλοπ:

«Αυτό που είδαμε απόψε ήταν τόσο εξαιρετικό, που ίσως να μην το δούμε ποτέ ξανά. Δεν το λέω αυτό επειδή ήμουν παρών αλλά επειδή τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Άκουσα πως υπάρχει μία αγγλική φράση που λέει "δεν κερδίζεις τρόπαια με πιτσιρίκια", δεν το ήξερα αυτό. Υπάρχουν μεγαλύτερες χρονικά καριέρες από τη δική μου αλλά σε περισσότερα από 20 χρόνια που προπονώ, αυτό είναι το πιο ξεχωριστό τρόπαιο που έχω κερδίσει ποτέ.

Μερικές φορές με ρωτούν αν είμαι υπερήφανος για αυτό, υπερήφανος για το άλλο. Μακάρι να αισθανόμουν πιο συχνά υπερηφάνεια, δεν το κάνω. Απόψε όμως υπάρχει ένα συγκλονιστικό συναίσθημα του στιλ "Θεέ μου, τι συμβαίνει εδώ; Ήμουν υπερήφανος για όλους είχαν συμμετοχή σε όλο αυτό.

Ήμουν υπερήφανος για τους ανθρώπους μας για τον τρόπο που μας έδωσαν ώθηση. Ήμουν υπερήφανος για το επιτελείο μου που δημιούργησαν τέτοια ατμόσφαιρα για τα παιδιά. Ήμουν υπερήφανος για την Ακαδημία μας. Ήμουν υπερήφανος για τους προπονητές μας. Δεν είχε να κάνει με το γεγονός πως ήταν πιθανότατα το τελευταίο παιχνίδι μου στο Γουέμπλεϊ. Δεν έχω ακούσει ποτέ στο παρελθόν ιστορία με παίκτες από την Ακαδημία που τέθηκαν αντιμέτωποι με μία κορυφαία ομάδα και κέρδισαν το τρόπαιο».