Ο Κλοπ υποκλίνεται σε ένα από τα αστέρια του: «Μπορεί να είναι 31 ετών στο διαβατήριό του αλλά...» (vid)

Γουαταρού Έντο

i

PrtScr

Ο Κλοπ υποκλίνεται σε ένα από τα αστέρια του: «Μπορεί να είναι 31 ετών στο διαβατήριό του αλλά...» (vid)

Κώστας Τόπας 13:04 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 26.02.2024

Ο Γερμανός τεχνικός, Γιούργκεν Κλοπ έχει στις τάξεις του έναν ποδοσφαιριστή που παρά την κριτική έχει κερδίσει μια θέση στην ομάδα. Ο λόγος για τον Γουατάρου Έντο.

Πρωταθλήτρια του Carabao Cup στέφθηκε η Λίβερπουλ σε έναν επικό τελικό απέναντι στην Τσέλσι. Σε ένα ματς που δεν έλειψε ούτε η ένταση ούτε ο ενθουσιασμός για να σηκώσει το τρόπαιο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ευτυχώς ή δυστυχώς, όταν υπάρχει ένας ή περισσότεροι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους, ή απλώς συζητιούνται περισσότερο, υπάρχουν άλλοι που παραμένουν πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όμως ο Γερμανός τεχνικός δεν έχει ξεχάσει να εκτιμήσει την απόδοση στον τελικό ενός εκ των βασικών του παικτών.

«Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι ο Γουατάρου Έντο θα υπογράψει άλλο ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο στη Λίβερπουλ», σχολίασε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον Ιάπωνα, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2027. Εντάχθηκε στις τάξεις των «Reds» το περασμένο καλοκαίρι, από τη Στουτγάρδη, αν και η μεταγραφή του επικρίθηκε κάπως από τους οπαδούς.

Ο σύλλογος εργαζόταν για να βρει τον «τέλειο» σύντροφο για τον Μακ Άλιστερ, ο οποίος «μετακόμισε» από την Μπράιτον στη Λίβερπουλ τον Ιούλιο του 2023. Έγινε λόγος για τον Μπέλιγχαμ, τον Ρομέο Λάβια ή τον Μοϊσέ Καϊσέδο, αλλά ο πρώτος κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης και οι δύο τελευταίοι επέλεξαν την Τσέλσι. Ετσι, αποκτήθηκε ο Γουατάρου Έντο, ένας 31χρονος χαφ που μόλις είχε παίξει στη Γερμανία. Δέχτηκε όμως πολλές επικρίσεις, επειδή πολλοί «Reds» οπαδοί αμφισβήτησαν αν ο σύλλογος είχε ξοδέψει σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ για αυτόν.

Μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να λάμψει όπως θα ήθελε. Αλλά σιγά σιγά, θα άρχιζε να δείχνει το ταλέντο του υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Ωστόσο, ο Ιάπωνας βάζει γκολ (έχει ήδη βάλει τρία) και, κυρίως, έχει γίνει ένα είδος φυλαχτού για τον Κλοπ. Από τότε που ξεκίνησε ως βασικός, η ομάδα δεν έχει χάσει παιχνίδι. Ο απολογισμό; Εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες.

«Γουατάρου Έντο θεέ μου. Τι τύπος, τι παίκτης. Εχει τα πιο σκληρά πόδια που έχω δει ποτέ», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ έκπληκτος μετά τον τελικό. Ο Ιάπωνας μέσος παιξε 120 λεπτά στον τελικό του Carabao Cup και ήταν ο παίκτης που πήρε τις περισσότερες μπάλες, αποδεικνύοντας, σε ένα σενάριο σαν το χθεσινό, ότι ήξερε πώς να κερδίσει τη θέση του.