Εμφύλιος των οργανωμένων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη διοίκηση: «Είμαστε αηδιασμένοι, ντροπιασμένοι και θυμωμένοι με τις ενέργειες της ηγεσίας»

Εμφύλιος των οργανωμένων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη διοίκηση: «Είμαστε αηδιασμένοι, ντροπιασμένοι και θυμωμένοι με τις ενέργειες της ηγεσίας»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:18 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:22 - 02.09.2023

Από το κακό στο χειρότερο οδεύουν τα πράγματα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μετά την πτωτική πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν. Τελευταίο ζήτημα για τη διοίκηση της ομάδας η επίθεση που δέχτηκε από μερίδα οργανωμένων οπαδών, με αφορμή τις αποφάσεις της.

Ο αποκλεισμός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την ΑΕΚ ήταν αρκετός να ξεκινήσει τη γκρίνια στο στρατόπεδο της πρώτης. Ωστόσο «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήρθε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μετά την αναμέτρηση εναντίον της Σπάρτα Πράγας, μέσω της οποίας οι Κροάτες έμειναν εκτός Europa League. 

Λίγα 24ωρα αργότερα και ο εμφύλιος ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς του συλλόγου με τη διοίκηση της ομάδας ήταν γεγονός. Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, μερίδα των φίλων του κλαμπ εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση με στόχο το Δ.Σ. της ομάδας, στο οποίο απηυθύναν μία σειρά από ερωτήματα για τη διαχείριση συγκεκριμένων ζητημάτων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Zona Dinamo:

«Είναι εύκολα κατανοητό ότι ως οπαδοί είμαστε αηδιασμένοι, ντροπιασμένοι και θυμωμένοι με τις ενέργειες της ηγεσίας του συλλόγου μετά τη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο. Με τις ενέργειές σας δείχνετε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά ότι σας ενδιαφέρει μόνο να μεγιστοποιήσετε τα δικά σας κέρδη και ότι δεν νοιάζεστε ούτε σέβεστε τις απόψεις των οπαδών της Ντιναμό.

 Είναι αλαζονικό και άδικο να μας αποκλείετε τελείως από το να γνωρίζουμε οποιαδήποτε γεγονότα στο κλαμπ, και θεωρούμε την παντελή έλλειψη επικοινωνίας σας προς τα έξω ως κακή διαχείριση της πολιτικής του συλλόγου. Απλά έχουμε βαρεθεί με μια τέτοια σχέση.

Οι πράξεις σας μιλούν πιο πολύ από τα λόγια σας και αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή είναι εις βάρος του συλλόγου μας. Η επίλυση των πιθανών οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει αυτή η διοίκηση δεν δικαιολογεί αυτού του είδους την πολιτική του συλλόγου (ειδικά στο αθλητικό μέτωπο) που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες. Όλα αυτά που έχετε κάνει μέχρι τώρα μας οδηγούν σε έλλειψη εμπιστοσύνης και πίστης στις ικανότητές σας, ακόμη και να αμφισβητούμε τα κίνητρά σας.

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε σε κανέναν που ασχολείται με τη διοίκηση της Ντιναμό την ιστορία του συλλόγου μας, τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος για εμάς και πώς αισθανόμαστε προδομένοι από τον σύλλογο για άλλη μια φορά. Ωστόσο, προφανώς πρέπει.

Ως εκ τούτου, εμείς, οι εκπρόσωποι των οπαδών στο φόρουμ της ZonaDinamo, στο φόρουμ των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εκ μέρους των ίδιων οπαδών, σας ζητάμε να εμφανιστείτε επειγόντως και να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων ενδιαφέρουν τον μεγαλύτερο αριθμό των φίλων της ομάδας.

Πιστεύουμε ότι ως μακροχρόνιοι υποστηρικτές, μέλη και κάτοχοι ετήσιων εισιτηρίων, έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες αναμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση του συλλόγου, στο έργο σας, ούτε πιστεύουμε ότι θα λάβουμε απάντηση, αλλά αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τη μεγάλη παράδοση και τις αξίες του συλλόγου μας και εσείς θέλουμε σοβαρά να αναλάβετε την ευθύνη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση ZonaDinamo.

- Πώς κατανέμονται οι ρόλοι στο ΔΣ και πώς γίνεται η διαδικασία λήψης αποφάσεων στο ΔΣ, που είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό λειτουργικό όργανο του συλλόγου; Τι έχει γίνει για να «εκπαιδευτούν» οι υπόλοιποι φορείς του συλλόγου το επόμενο διάστημα; Γιατί κανείς δεν εμφανίστηκε μπροστά στα ΜΜΕ να μας πει ποιο ήταν το σχέδιο;

- Πότε θα γίνει η εκλογική συνέλευση και η συγκρότηση των οργάνων διοίκησης του συλλόγου;

- Η πρόταση του νέου καταστατικού θα δημοσιευτεί και θα τεθεί σε δημόσια συζήτηση πριν την υιοθέτηση; Αν ναι, είναι γνωστό πότε;

- Αν νομίζεις ότι κάνεις καλά και υπεύθυνα τη δουλειά σου, γιατί φοβάσαι τα δικά σου μέλη του κλαμπ; Δηλαδή, γιατί δήθεν απορρίπτετε το καταστατικό που δίνει στα μέλη του συλλόγου το δημοκρατικό δικαίωμα να εκλέγουν αντιπροσώπους;

- Γιατί δεν σχεδιάστηκε τίποτα στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, ειδικά όσον αφορά τους αντικαταστάτες για παίκτες που ήταν γνωστό ότι θα έφευγαν σύντομα από τη Ντιναμό και αποτελούσαν βασικά μέλη; Με άλλα λόγια, γιατί δεν ξεκίνησε έγκαιρα η ανοικοδόμηση της ομάδας και πώς σχεδιάζατε να αντικαταστήσετε τους τρεις παίκτες που έπαιζαν με το εθνόσημο της Κροατίας;

- Γιατί επιλέγει η Βλάτκα Πέρας ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν και γιατί αυτές οι αποφάσεις δεν ανήκουν σε εργαζόμενους με περισσότερη εμπειρία και γνώση; Δηλαδή τι ποδοσφαιρική παιδεία ή εμπειρία έχει η εν λόγω κυρία για να κάνει ωτοστόπ σε συμφωνημένες ή ημισυμφωνημένες μεταγραφές; Από πότε μπορεί να κρίνει την ποιότητα ενός παίκτη και πόσο αξίζει ένας παίκτης;

- Γιατί παίκτες όπως ο Γιάνκοβιτς, ο Κουλένοβιτς, ο Μπότσκαι, ο Τόλιτς κ.λπ. κυριολεκτικά χαρίζονται και κάποιους άλλους συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε;

- Γιατί υπογράφουμε έναν αποδεδειγμένα τραυματισμένο παίκτη (Κατσαβέντα); (Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό εναντίον του, στην πραγματικότητα ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για αυτόν)

- Πώς είναι δυνατόν να υπογράφει ο Άνες Κρτζάλιτς , να του δίνουν οκτώ εκατ. ευρώ και μόνο ενάμιση μήνα μετά να φεύγει;

- Πόσα χρήματα μπήκαν στον σύλλογο από μεταγραφές της φετινής σεζόν και πόσα από ποσοστά παικτών που πουλήθηκαν στο παρελθόν; Πόσα από αυτά τα χρήματα πήγαν σε τρίτους και σε ποιες διευθύνσεις έφτασαν; Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για εισερχόμενες μεταγραφές, πόσα χρήματα έλαβαν οι μεσάζοντες σε αυτές τις συμφωνίες και πόσα από ήδη προεγγεγραμμένα άτομα/εταιρείες; Πού είναι τα υπόλοιπα χρήματα;

- Γιατί υιοθετήθηκαν μέτρα λιτότητας στην πρώτη ομάδα, στην πιο σημαντική σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Επίσης αν η λιτότητα είναι μια από τις πολιτικές του συλλόγου, γιατί εξακολουθούν να δίνονται τεράστια χρήματα για μεσάζοντες των οποίων οι ενισχύσεις δεν έχουν αποδειχθεί επαρκείς, δηλ. γιατί πετάνε λεφτά σε παίκτες που δεν είναι ενισχύσεις ; Ποιος επέτρεψε και κανόνισε την προσαγωγή των Μπερνάουερ και Κανέκο;

- Ποια είναι η βραχυπρόθεσμη στρατηγική του συλλόγου στα ακόλουθα τμήματα:

+ Χρηματοδότηση

+ Πρώτη ομάδα

- Υποδομές

- Σχολές ποδοσφαίρου

- Ποιο είναι το όραμα και οι στόχοι του συλλόγου μέχρι το τέλος της σεζόν 2025/26;

- Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για το έργο του γηπέδου;»