H απόλυτη «βόμβα» από την Φενέρ - Ανακοίνωσε τον Λιβάκοβιτς

Ντομινίκ Λιβάκοβιτς

i

©printscreen

H απόλυτη «βόμβα» από την Φενέρ - Ανακοίνωσε τον Λιβάκοβιτς

Παίκτης της Φενέρμπαχτσε είναι πλέον με κάθε επισημότητα ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 6,65 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 7,6 μαζί με κάποια μπόνους που έχουν συμφωνηθεί.

Την απόκτηση του, μέχρι πρότινος, «φύλακα άγγελου» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς ανακοίνωσε η Φενέρμπαχτσε και μάλιστα με ένα ποσό που ίσως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία του συγκεκριμένου τερματοφύλακα. Πρόκειται εξάλλου για τον ποδοσφαιριστή που αποτέλεσε το μεγαλύτερο εμπόδιο στη προσπάθεια της ΑΕΚ να προκριθεί στα Play-Offs του Champions League και η Φενέρ τον αποκτά με μόλις 6,65 εκατομμύρια ευρώ. Το τελικό ποσό μπορεί να φτάσει και τα 7,6 εκατομμύρια αν επιτευχθούν κάποια μπόνους.

O 28χρονος Κροάτης τερματοφύλακας, είχε πολλές προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του, από ομάδες τόσο της Premier League, όσο και της La Liga, αλλά η Φενέρμπαχτσε είναι εκείνη που απέσπασε την υπογραφή του. Πρόκειται εξάλλου, όχι μόνο για τον ηγέτη και αρχηγό της Ντιναμό, αλλά και τον βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής Κροατίας, με εντυπωσιακές παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις.

Στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγε το καλοκαίρι του 2015 και κατέγραψε μαζί της 290 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτά τα παιχνίδια, δέχτηκε 233 τέρματα και κράτησε ανέπαφη την εστία του 135 φορές. Με την Εθνική του ομάδα αγωνίζεται από το 2017 και έχει συμπληρώσει 45 συμμετοχές.

Έχει κατακτήσει 8 τρόπαια στην καριέρα του, όλα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πιο συγκεκριμένα, 6 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Βρέθηκε κοντά στην κατάκτηση του «απόλυτου» τροπαίου, αυτό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αλλά αποκλείστηκε από την μετέπειτα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Αργεντινή με 3-0 στα ημιτελικά της διοργάνωσης.