Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή επτά από τους 12 οπαδούς της Τραμπζονσπόρ για τα επεισόδια με τη Φενέρμπαχτσε (vid)

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή επτά από τους 12 οπαδούς της Τραμπζονσπόρ για τα επεισόδια με τη Φενέρμπαχτσε (vid)

Κώστας Τόπας 11:14 - 20.03.2024

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι επτά από τους δώδεκα συλληφθέντες οπαδούς της Τραμπζονσπόρ, οι οποίοι μετά το τέλος του ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε επιτέθηκαν στους παίκτες των «καναρινιών».

Μετά την ήττα της Τραμπζονσπόρ με 3-2 από τη Φενέρμπαχτσε στην 30η αγωνιστική της Super Lig Τουρκίας την Κυριακή (17/03), επτά από τους 12 οπαδούς που πήδηξαν από την κερκίδα και εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές των «καναρινιών» οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (20/03) στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, οι 12 οπαδοί που επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές της Φενερμπαχτσέ και εντοπίστηκαν μέσω καταγραφών από κάμερες συνελήφθησαν μετά τον αγώνα. Μεταξύ των κρατουμένων οπαδών, ο πρώτος που πήδηξε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ένας... μασκοφόρος οπαδός ο οποίος στην Τουρκία είναι γνωστός ως «H.Ç». Ο συγκεκριμένος 20χρονος οπαδός επιτέθηκε στον τερματοφύλακα της Φενέρμπαχτσε, Ντόμινικ Λιβάκοβιτς.

Μετά από δύο ημέρες ανάκρισης των 12 συλληφθέντων οπαδών, οι επτά από αυτούς προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Τραπεζούντας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (20/03).

Ο υπεύθυνος Τύπου της Φενέρμπαχτσε, Άλπερ Γεμενσίλερ μίλησε στο Sportal για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού ντέρμπι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οπαδοί της Τραμπζονσπόρ ήταν αποφασισμένοι να τραυματίσουν σοβαρά τους παίκτες των «καναρινιών», γι' αυτό και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια και αλυσίδες στα χέρια τους.

Πρώτα από όλα είμαστε στην κούρσα του τίτλου με τη Γαλατασαράι και η Τραμπζονσπόρ είναι 30 βαθμούς πίσω μας. Με το πρώτο σφύριγμα οι οπαδοί της Τραμπζονσπόρ άρχισαν να πετάνε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά σκοράραμε δύο γκολ και το ημίχρονο ήταν 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν πολύ πιο άγρια. Οι παίκτες μας δεν μπορούσαν να είναι στον αγωνιστικό χώρο καθώς τους πετούσαν πράγματα. Ο τερματοφύλακάς μας είχε χτυπηθεί από αλυσίδα οπαδών. Το παιχνίδι έπρεπε να σταματήσει, αλλά ο διαιτητής δεν το έκανε.

Στέλεχος της Φενέρμπαχτσε σοκάρει μιλώντας στο Sportal: «Ήταν 2-0 και χτύπησαν τον τερματοφύλακα με αλυσίδα - Θα φύγουμε από το πρωτάθλημα»
REST OF THE WORLD

09:09 - 19.03.2024

Στέλεχος της Φενέρμπαχτσε σοκάρει μιλώντας στο Sportal: «Ήταν 2-0 και χτύπησαν τον τερματοφύλακα με αλυσίδα - Θα φύγουμε από το πρωτάθλημα»

Ο υπεύθυνος Τύπου της Φενέρμπαχτσε, Άλπερ Γεμενσίλερ μίλησε στο Sportal για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού ντέρμπι κόντρα στη Τράμπζονσπορ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οπαδοί ήταν αποφασισμένοι να τραυματίσουν σοβαρά τους παίκτες των «καναρινιών», ενώ μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε το σενάριο περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Μετά από αυτό, το σκορ έγινε 2-2 και σταμάτησαν να πετάνε πράγματα στο γήπεδο. Όταν σκοράρουμε το τρίτο γκολ και κερδίσαμε το παιχνίδι, άρχισε η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Ένας από αυτούς είχε μαχαίρι στο χέρι και οι παίκτες μας έπρεπε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Ευτυχώς οι παίκτες μας δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά έχουν πληγές στα σώματά τους», τόνισε μεταξύ άλλων στο Sportal ο υπεύθυνος Τύπου της Φενέρ.