Επίσημο: Στην Βερόνα ο Σφιντέρσκι

Επίσημο: Στην Βερόνα ο Σφιντέρσκι

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της Ελλάς Βερόνα, η οποία ανακοίνωσε τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι και επίσημα παίκτης της Βερόνα. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην επιθετικού του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναμένεται να γίνει συμπαίκτης με τον Κώστα Μανολά που είναι κοντά στο να υπογράψει στους Ιταλούς.

Η ανακοίνωση της Βερόνα:

«Η Hellas Verona FC ανακοινώνει την απόκτηση του Πολωνού επιθετικού Karol Swiderski από την Charlotte FC. Γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1997 στο Rawicz της Πολωνίας, ο Swiderski μεγάλωσε στις ομάδες νέων της Rawia Rawicz και του SMS Łódź, πριν μετακομίσει τη σεζόν 2014/15 στη Jagiellonia στο κορυφαίο πολωνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, την Ekstraklasa. Ο επιθετικός έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Γιαγκελόνια στις 23 Αυγούστου 2014 και την ίδια σεζόν έκανε επτά εμφανίσεις, στις οποίες σημείωσε ένα γκολ και δύο ασίστ. Ο Σουίντερσκι έπαιξε με την πολωνική ομάδα από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2018, χρόνια κατά τα οποία σημείωσε 25 γκολ και 9 ασίστ σε 128 συνολικά συμμετοχές. 

Ο Swiderski έκανε το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις 2 Ιουλίου 2015, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 80ο λεπτό του αγώνα μεταξύ Jagiellonia και Kruoja που ισχύει για τον πρώτο αγώνα του πρώτου προκριματικού γύρου του UEFA Europa League, έναν αγώνα που αποφασίστηκε από την πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Πολωνού επιθετικού και έληξε 1-0. Τον Ιανουάριο του 2019 ο επιθετικός μετακόμισε στην Ελλάδα στο Paok Salonicco, μια ομάδα με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στις 27 Ιανουαρίου του ίδιου έτους στη νίκη με 4-0 επί του ΟΦΗ Κρήτης στη Σούπερ Λίγκα Ελλάδας, το κορυφαίο ελληνικό εθνικό πρωτάθλημα. Στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος, ο Swiderski σημείωσε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση: το καθοριστικό γκολ στη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Στις 13 Αυγούστου 2019, ο Swiderski έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο UEFA Champions League, στον επαναληπτικό αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου που έπαιξε με τον Άγιαξ. Ο Πολωνός επιθετικός αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Σε 96 συνολικά συμμετοχές, που μοιράζονται μεταξύ πρωταθλήματος και πλέι οφ, σημείωσε 30 γκολ και 12 ασίστ και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και ένα Κύπελλο Ελλάδας το 2019, ένα τρόπαιο που κατέκτησε και το 2021. 

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο επιθετικός μετακόμισε στο MLS και στο αμερικανικό πρωτάθλημα έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Charlotte FC στις 6 Μαρτίου 2022 εναντίον των Λος Άντζελες Γκάλαξι. Συνολικά, πραγματοποίησε 62 εμφανίσεις στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αγώνων που έπαιξε στο MLS και στα πλέι οφ, στους οποίους σημείωσε 22 γκολ και 10 ασίστ. Με την εθνική Πολωνίας έκανε το ντεμπούτο του κάτω των 18 ετών στις 25 Μαρτίου 2015 και με αυτή την επιλογή σημείωσε πέντε γκολ σε 4 συμμετοχές. Στη συνέχεια, μετακόμισε από την κάτω των 19 στην εθνική ομάδα ανδρών, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στις 28 Μαρτίου 2021 και συγκέντρωσε 10 γκολ σε 28 αγώνες. Επιπλέον, στις παλάμες του ο επιθετικός μπορεί να καυχηθεί για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA Euro 2020, στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Κατάρ 2022 και στο UEFA Nations League A 2022/23, διοργάνωση στην οποία σημείωσε δύο γκολ σε τρεις εμφανίσεις. Η Hellas Verona FC καλωσορίζει θερμά τον Karol και του εύχεται ένα επιτυχημένο μέλλον τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο».