Επιτέλους, πήρε την εκδίκηση της η Αγγλία με... ιστορικό Κέιν!

εθνική Αγγλίας

i

Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Επιτέλους, πήρε την εκδίκηση της η Αγγλία με... ιστορικό Κέιν!

Κώστας Τσιακλής 23:41 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 24.03.2023

Η Αγγλία επικράτησε 2-1 της Ιταλίας μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024, παίρνοντας έτσι το αίμα της πίσω για τον χαμένο τελικό του 2021. Έγραψε ιστορία ο Χάρι Κέιν, καθώς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των «τριών λιονταριών».

Άλλο τελικός και άλλο προκριματικά, αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο, η Αγγλία ήθελε πολύ να πανηγυρίσει μια νίκη επί της Ιταλίας από τότε που η «Σκουάντρα Ατζούρα» της... έκλεψε την κούπα το 2021. Στα δυο ματς για το Nations League δεν το κατάφερε, όμως το βράδυ της Πέμπτης (23/3) πήρε την εκδίκηση της, επικρατώντας με 2-1 μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro 2024.

Σε μια βραδιά που ο Χάρι Κέιν έγραψε ιστορία, καθώς το γκολ που πέτυχε ήταν το 54ο με το εθνόσημο και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών των «τριών λιονταριών», ξεπερνώντας τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ.

Στα τους ματς, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπέλιγχαμ απείλησε στο 12ο λεπτό, ενώ στο 13' ο Ράις πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Κέιν και νίκησε τον Ντοναρούμα, γράφοντας το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία μετά το γκολ και στη συνέχεια κυριάρχησαν, με τις επισκέψεις τους στην αντίπαλη περιοχή να είναι πολλές. Ωστόσο, η «Σκουάντρα Ατζούρα» είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 39', με τον Στόουνς να παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Σπινατσόλα.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Αγγλία πήρε αυτό που δικαιούταν βάσει της εικόνας της. Στο 44' βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Χάρι Κέιν να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισαν οι Άγγλοι μετά το χέρι του Ντι Λορέντσο και να κάνει το 0-2, γράφοντας ιστορία παράλληλα, αφού έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην εθνική Αγγλίας.

Στην επανάληψη, η εικόνα των Ιταλών ήταν τελείως διαφορετική. Μόλις στο 51' ο Βεράτι βρήκε τον Πελεγκρίνι κι εκείνος με ένα σουτ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 56' μείωσαν σε 1-2 με τον Ρετέγκι να σκοράρει στο ντεμπούτο του, κάνοντας ένα άψογο τελείωμα.

Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους και προσπάθησαν να φτάσουν την ισοφάριση, με τον Πολιτάνο να χάνει το... άχαστο στο 77'. Μάλιστα, στο 80' τα «τρία λιοντάρια» έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Σο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ωστόσο, η Ιταλία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, με το 1-2 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Σπινατσόλα, Τολόι, Βεράτι (88’ Σκαμάκα), Ζορζίνιο (69’ Τονάλι), Μπαρέλα (62’ Κριστάντε), Ατσέρμπι, Μπεράρντι (62’ Πολιτάνο), Πελεγκρίνι (69’ Νιοντό), Ρετέγκι.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Ράις, Φίλιπς, Σακά (85’ Tζέιμς), Μπέλινγκχαμ (85’ Γκάλαχερ) Γκρίλις (69’ Φόντεν, 81’ Τρίπιερ), Κέιν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το ότι άντεξε η Αγγλία παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα στην πίεση των Ιταλών ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι.

MVP: Ο Ντέκλαν Ράις ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, καθώς πέρα από το γκολ που πέτυχε ήταν πυλώνας της μεσαίας γραμμής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Χάρι Κέιν με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 54 με το εθνόσημο και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών των «τριών λιονταριών».