Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού παραιτήθηκε αφού οδηγήθηκε στη φυλακή

Φαρούκ Κοτσά

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού παραιτήθηκε αφού οδηγήθηκε στη φυλακή

Κώστας Τόπας 09:02 - 13.12.2023

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού υπέβαλε την παραίτηση του, λίγες ώρες μετά την επίθεσή του στον διαιτητή και το γεγονός ότι οδηγεί στη φυλακή.

Ο Φαρού Κοτσά, πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, υπέβαλε την παραίτησή του από την τουρκική ομάδα, ώρες αφότου γρονθοκόπησε τον διαιτητή εν ώρα του αγώνα με τη Ρίζεσπορ

«Οποιαδήποτε στάση που επισκιάζει το δίκαιο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, δεν πρέπει να υπάρχει σε γήπεδα ή αίθουσες», είπε ο προπονητής σε δήλωση πριν ανακοινώσει την παραίτησή του «για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά» στον σύλλογο, τους οπαδούς του και την οικογένειά του.

«Θα ήθελα να γίνει γνωστό ότι λυπάμαι βαθύτατα που τόσο ο σύλλογος που διοικώ, όσο και η ποδοσφαιρική κοινότητα και η χώρα μας θυμούνται με ένα τέτοιο γεγονός και εικόνα», κατέληξε ο Κοτσά, που δικαιολογήθηκε μετά το περιστατικό. Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού και δύο άλλοι ύποπτοι για την επίθεση στον διαιτητή οδηγήθηκαν στη φυλακή το πρωί της Τρίτης (12/12), κατηγορούμενοι για «τραυματισμό διαιτητή κατά την άσκηση του καθήκοντός του» και παράβαση του νόμου κατά της βίας στον αθλητισμό.

Επιπλέον, το ισλαμιστικό κόμμα AKP, το οποίο κυβερνά την Τουρκία από το 2002, έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την αποβολή του Κοτσά, μέλους του κόμματός του και βουλευτή μεταξύ 2002 και 2011. Ο Κοτσά παραδέχτηκε την επίθεση, αλλά υποστηρίζει ότι το χτύπημα ήταν ελαφρύ και ότι πέρασαν πέντε δευτερόλεπτα μεταξύ της γροθιάς και της στιγμής κατά την οποία ο Μελέρ έπεσε στο έδαφος.

«Μου είπε ότι θα με σκοτώσει» η πρώτη δήλωση του διαιτητή που δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού (vid)
REST OF THE WORLD

12:35 - 12.12.2023

«Μου είπε ότι θα με σκοτώσει» η πρώτη δήλωση του διαιτητή που δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού (vid)

Ο 35χρονος ρέφερι Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ μίλησε για πρώτη φορά, μέσα από το νοσοκομείο, για την επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά.

Ο επιθετικός διαιτητής διαβεβαίωσε τον Τύπο ότι ο Κότσα τον απείλησε με τις λέξεις «Θα σε σκοτώσω» πριν τον χτυπήσει και ότι έχει καταθέσει μήνυση κατά του πρώην πλέον προέδρου της Ανκαραγκιουτσού.