«Μου είπε ότι θα με σκοτώσει» η πρώτη δήλωση του διαιτητή που δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού (vid)

Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ

i

PrtScr

«Μου είπε ότι θα με σκοτώσει» η πρώτη δήλωση του διαιτητή που δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού (vid)

Κώστας Τόπας 12:35 - 12.12.2023

Ο 35χρονος ρέφερι Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ μίλησε για πρώτη φορά, μέσα από το νοσοκομείο, για την επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά.

Ο Φαρούκ Κοτσά, ο πρόεδρος της ομάδας της Ανκαραγκιουτσού, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα της ομάδας του με τη Ρίζεσπορ που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (11/12) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super Lig κι αφού πρώτα γρονθοκόπησε τον διαιτητή του αγώνα Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ στη συνέχεια του επιτέθηκε με κλωτσιές.

Μετά τις τραγικές εικόνες, ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε ότι οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα της γειτονικής χώρας αναβλήθηκαν επ' αόριστον, ενώ ο 35χρονος ρέφερι ανακοίνωσε το τέλος του από την καριέρα της διαιτησίας.

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκουτσού, Φαρούκ Κοτσά, ο οποίος στο παρελθόν είχε χτυπήσει τον προπονητή της ίδιας του της ομάδας, εξήγησε το περιστατικό με γροθιά λέγοντας: «Ο εγκέφαλός μου τρελάθηκε, η όρασή μου μαύρισε! Δεν θυμάμαι τι έκανα».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ανακοίνωσε ότι τόσο ο Κοτσά όσο και οι συνοδοί του συνελήφθησαν, μετά την επίθεση στον διαιτητή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνκ ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, λέγοντας: «Η απαραίτητη δικαστική έρευνα έχει ξεκινήσει κατά των υπευθύνων για την επίθεση στον διαιτητή του αγώνα στο τέλος του αγώνα Ανκαραγκουτσού-Ρίζεσπορ».

Ο 35χρονος ρέφερι, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού.

«Με γρονθοκόπησε κάτω από το αριστερό μου μάτι, έπεσα στο έδαφος. Όσο ήμουν στο έδαφος, όλοι οι άνθρωποι κλώτσησαν πολλές φορές το πρόσωπό μου και άλλα μέρη του σώματός μου. Ο Φαρούκ Κοτσά, μαζί με τους συνοδούς του μου είπαν, "θα σε τελειώσω, θα σε σκοτώσω". Καταθέτω μήνυση εναντίον του Φαρούκ Κοτσά και άλλων προσώπων που με χτύπησαν. Αυτό είναι το μόνο που έχω να πω», ήταν τα λόγια του νεαρού διαιτητή.