Ερευνάται η Μπενφίκα για «στημένους αγώνες» μετά την πρόσβαση σε χακαρισμένα email
i

Μπενφίκα/Printscreen

Ερευνάται η Μπενφίκα για «στημένους αγώνες» μετά την πρόσβαση σε χακαρισμένα email

Sportal newsroom 18:07 - 08.01.2023

Η πρωτοπόρος της πορτογαλικής Primeira Liga, Μπενφίκα, ερευνάται για στημένους αγώνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Πορτογαλία.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι η έρευνα προέκυψε ως αποτέλεσμα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) στα οποία είχαν πρόσβαση χάκερ και σχετίζεται με την τετραετία μεταξύ 2016 και 2020.

Όλοι όσοι υπηρέτησαν ως διευθυντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου και μετά εμπλέκονται στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αστέρα της Μπενφίκα, της Μίλαν και της Πορτογαλίας, Ρούι Κόστα.

Ο Κόστα έγινε αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2020, αλλά κατέληξε να αναλάβει την προεδρία όταν ο πρώην επικεφαλής Λουίς Φελίπε Βιέιρα παραιτήθηκε από τη θέση.

Ο Βιέιρα υπενθυμίζουμε ότι συνελήφθη με κατηγορίες σχετικά με διακεκριμένη απάτη, πλαστογραφία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αυτή η έρευνα ισχυρίζεται ότι η Μπενφίκα επωφελήθηκε από μια σειρά στημένων αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Μπενφίκα αναγνώρισε την έρευνα και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη με μια σύντομη δήλωση, αν και δεν έχει δοθεί κάποιο περαιτέρω σχόλιο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, το Sport Lisboa e Benfica – Futebol SAD επιβεβαιώνει ότι εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου στις 3 Ιανουαρίου, καθώς και, μεταξύ άλλων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2016 έως το 2020 και που βρίσκονται επί του παρόντος γραφείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Benfica SAD δεν θα σχολιάσει περαιτέρω, καθώς η δίκη είναι υπό νομικό απόρρητο. Η Benfica εκφράζει την απόλυτη προθυμία της να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, όπως συνέβαινε πάντα μέχρι τώρα.»

Στην αρχή του περασμένου έτους, η Μπενφίκα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι πλήρωσε έναν πρώην Πορτογάλο διαιτητή 1,9 εκατομμύρια ευρώ για ευνοϊκές αποφάσεις.

Υποστήριξε ότι ο Bruno Paixao έλαβε τα χρήματα από την «Best for Business», μια τρίτη εταιρεία που ιδρύθηκε από την Benfica.

«Ο σύλλογος δεν βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπος με ισχυρισμούς αυτού του είδους, ακόμη και σε συνδυασμό με το όνομα Μπρούνο Παιχάο», αναφέρεται σε ανακοίνωση.