Ο Οταμέντι αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Μπενφίκα ενώ ο Σμίντ έστειλε τον Φερνάντες στην εξέδρα (vid)
i

Οταμέντι/©Twitter

Ο Οταμέντι αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Μπενφίκα ενώ ο Σμίντ έστειλε τον Φερνάντες στην εξέδρα (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:41 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Έντσο πήρε το «μήνυμα» από τον προπονητή του και επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις.

Η Μπενφίκα νίκησε με σκορ 1-0 την Πορτιμονένσε στην 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την εκτός έδρας ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Μπράγκα (3-0). Οι «αετοί» της Λισαβόνας πήραν τους τρεις βαθμούς χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Μάριο στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Νικολάς Οταμέντι φόρεσε το μετάλλιο του παγκόσμιου πρωταθλητή, προκαλώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς της Μπενφίκα. 

Ο Οταμέντι δήλωσε μετά: ««Ήταν σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου. Ο Έντσο δεν ήταν εδώ, αλλά θα έχει κι αυτός το αφιέρωμα του, γιατί ήταν μέρος της Αργεντινής και αυτού που πετύχαμε ως ομάδα. Ήταν ένας φόρος τιμής σε αυτό το γήπεδο και με τον κόσμο μας. Είναι κάτι που θα θυμάμαι. Είναι ένας πολύ σημαντικός τίτλος στην καριέρα μου.»

Στην εξέδρα ήταν και ο Έντσο Φερνάντες, ο συμπαίκτης του στην Μπενφίκα και στην εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ο Ρότζερ Σμίντ τον τιμώρησε, αφήνοντας τον εκτός αποστολής εξαιτίας όσων έχουν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο Φερνάντες ανάρτησε βίντεο για να δείξει το σημείο από το οποίο παρακολούθησε το παιχνίδι. 

Ο προπονητής της Μπενφίκα δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Αυτό που έκανε ο Έντσο δεν ήταν σωστό, γι' αυτό δεν ήταν μαζί μας σήμερα. Τώρα έχει καθαρό μητρώο. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι αύριο θα προπονηθεί μαζί μας. Είναι ένας από τους παίκτες που έχουμε και τον χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε τον τίτλο.»

Ο Φερνάντες δεν ήταν λοιπόν δίπλα στον Οταμέντι με το δικό του μετάλλιο για να γνωρίσει εξίσου την αποθέωση μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η διοίκηση της Μπενφίκα στήριξε ξεκάθαρα τον Σμιντ. Ενδεχομένως να φοβήθηκε τυχόν αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας σε βάρος του Αργεντινού μέσου, ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα με τη συμπεριφορά του ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι.