Η συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων του Χάαλαντ - Δεν υπάρχουν στη λίστα Porsche και Ferrari

Τα αυτοκίνητα του Χάαλαντ

i

© BeFunky

Η συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων του Χάαλαντ - Δεν υπάρχουν στη λίστα Porsche και Ferrari

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:25 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 11.05.2023

Μπορεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ να πρωταγωνιστεί στους αγωνιστικούς χώρους, όμως απ΄ ότι φαίνεται παίζει... μεγάλη μπάλα και στα αυτοκίνητα.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε 47 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, έχει πετύχει 51 γκολ κι έχει μοιράσει οκτώ ασίστ, ενώ δεν σταματάει να σπάει τα ρεκόρ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Premier League με 82 πόντους και στο +1 από τη δεύτερη Άρσεναλ, ενώ επίσης βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και στους «4» του Champions League.

Μπορεί στον πρώτο ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και στην ισοπαλία των «πολιτών» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1) ο Χάαλαντ να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή του, όμως μας έχει αποδείξει πολλάκις πως στις κρίσιμες στιγμές είναι εκεί.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο Νορβηγός επιθετικός φαίνεται να είναι λάτρης και των αυτοκινήτων. Μπορεί στη συλλογή του να μην διαθέτει κάποια Porsche ή Ferrari ή τελοσπάντων κάποιο αγωνιστικό αμάξι, όμως οι επιλογές του δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχει προτίμηση στα SUV.

Η περίεργη στρατηγική του Ρούντιγκερ για να αποσπάσει την προσοχή του Χάαλαντ (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

14:51 - 10.05.2023

Η περίεργη στρατηγική του Ρούντιγκερ για να αποσπάσει την προσοχή του Χάαλαντ (vid)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ περιορίστηκε σε μόλις 21 αγγίγματα της μπάλας στον ημιτελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Το πιο πολυτελές αυτοκίνητο που έχει ο Χάαλαντ στο γκαράζ του, είναι δίχως αμφιβολία η λευκή Rolls-Royce Cullinan. Ένα αυτοκίνητο που έχουν επίσης στην κατοχή τους αστέρες όπως οι Ρονάλντο και Κουρτουά. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 5.7 V12 570 ίππων και, παρά το βάρος που ξεπερνά τους 2,7 τόνους, μπορεί να επιταχύνει 250 χλμ./ώρα και τα 0-60 σε 5,2 δευτερόλεπτα. Η τιμή του Cullinan ξεκινά από περίπου 280.000 ευρώ, αλλά όποιος αγοράζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν ξεχνά να το εξοπλίσει με ακριβές επιλογές και στο τέλος είναι φυσιολογικό η τιμή να ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Το Range Rover, το οποίο είναι πολύ πιο διακριτικό από τη Rolls-Royce, εξακολουθεί να είναι ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν συχνά οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Premier League. Στην περίπτωσή του, ο Χάαλαντ έχει εντοπιστεί αρκετές φορές σε Range Rover Sport και παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια έκδοση έχει επιλέξει, δεν αποκλείεται να πρόκειται για την P510e First Edition, την πιο ακριβή, ισχυρή και καλύτερα εξοπλισμένη από όλα τα μοντέλα του καταλόγου.

Η Mercedes έχει τραβήξει και την προσοχή του Νορβηγού παίκτη, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει αυτό το μοντέλο κυρίως στην εποχή του ως παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ, της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν μέχρι το 2022. Το γερμανικό SUV με το σήμα AMG έχει τελική ταχύτητα 280 km/h χάρη στους 612 ίππους που παράγει ο αλουμινένιος V8 κινητήρας του, ο οποίος λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Είναι το μόνο από τα αυτοκίνητά του που ξεφεύγει από την κατηγορία των SUV. Το πιο εντυπωσιακό με το γερμανικό μοντέλο είναι ότι συνδυάζει τη σιλουέτα ενός οικογενειακού αυτοκινήτου (που του επιτρέπει να έχει 565 λίτρα χώρο αποσκευών) με τα τεχνικά και μηχανικά επιχειρήματα ενός πραγματικού σπορ αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση, η έκδοση Performance επεκτείνει τις επιδόσεις στους 630 ίππους και 850 Nm ροπής, κάτι που του επιτρέπει να φτάσει τα 280 χλμ./ώρα και χρειάζονται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα για να το ωθήσει στα 100 χλμ./ώρα.