Έσπασε τη σιωπή της η σύζυγος του Ατσέρμπι για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης στον Ζεσούς: «Με τις υγείες σας, σε εκείνους που προσβάλλουν οικογένειες»
i

©Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images

Έσπασε τη σιωπή της η σύζυγος του Ατσέρμπι για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης στον Ζεσούς: «Με τις υγείες σας, σε εκείνους που προσβάλλουν οικογένειες»

Στέλιος Βαρδάκης 20:00 - 26.03.2024

Η σύζυγος του Φεντερίκο Ατσέρμπι έσπασε τη σιωπή της για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης του παίκτη της Ίντερ στον Ζουάν Ζεσούς.

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Ιταλία με τη ρατιστική επίθεση του Φεντερίκο Ατσέρμπι στον Ζουάν Ζεσούς κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ίντερ με τη Νάπολι.

Ο Ιταλός αμυντικός φαίνεται, ότι σε μία διαμάχη που είχαν οι δύο παίκτης, είπε στον Βραζιλιάνο αμυντικός της Νάπολι ότι είναι μαύρος, ωστόσο το παιχνίδι δεν σταμάτησε. «Δεν πάει καλά, μου είπε «είσαι μαύρος» και αυτό δεν μου ταιριάζει», κατήγγειλε ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Νάπολι ενώπιον του δικαστηρίου.

Ενώ μετά τον αγώνα ο Ζεσούς συγχώρησε τον παίκτη της Ίντερ, αφού τόνισε πως ζήτησε συγγνώμη για ό, τι του είπε και στη συνέχεια αγκαλιαστήκανε. «Θυμωμένος με τον Ατσέρμπι; Ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο παραμένει στο γήπεδο. Ο Ατσέρμπι προχώρησε λίγο πιο πέρα ​​με τα όσα είπε. Είναι καλό παιδί, ζήτησε συγγνώμη και όλα είναι καλά. Αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλον». 

Ο Ατσέρμπι λοιπόν την Τρίτη αθωώθηκε για την ρατσιστική επίθεση προς τον Ζεσούς, λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση.

«Το ρατσιστικό περιεχόμενο, ωστόσο, χωρίς να αμφισβητηθεί η καλή πίστη του παίκτη της Νάπολι, φαίνεται ότι έγινε αντιληπτό μόνο από τον προσβεβλημένος ποδοσφαιριστή (Ζεσούς), χωρίς την υποστήριξη οποιουδήποτε εξωτερικού αποδεικτικού στοιχείου, είτε πρόκειται για ηχητικό, είτε για βίντεο ή ακόμα και για μαρτυρία. Είναι ωστόσο απαραίτητο, η επιβολή επαχθών κυρώσεων να υποβοηθείται αντίστοιχα από ένα ελάχιστο ποσό αποδεικτικών στοιχείων ή τουλάχιστον από σοβαρά, ακριβή και συνεπή στοιχεία προκειμένου να επιτευχθεί εύλογη βεβαιότητα ως προς αυτό», αναφέρει μεταξύ άλλων το σκεπτικό της απόφασης.

Το γεγονός αυτό έφερε και την ανακούφιση του παίκτη, ο οποίος είχε κίνδυνο να μείνει εκτός μέχρι και με δέκα αγωνιστικές. Κάπως έτσι μετά την αθώωσή του, σύντροφος του Ατσέρμπι με ένα στόρι πήρε θέση για τα όσα έγιναν λέγοντας:

«Με τις υγείες σας. Σε εκείνους που προσβάλλουν οικογένειες. Σε εκείνους που απειλούν ζωές παιδιών. Στα λιοντάρια των πληκτρολογίων. Σε εκείνους που προσέβαλαν εμένα και τα παιδιά μου για ημέρες. Σας χρειάζεται αυτό», ήταν τα λόγια της.