Οι ultras της Ίντερ υποστηρίζουν τον Ατσέρμπι μετά το υποτιθέμενο ρατσιστικό επεισόδιο του με τον Χουάν Ζεσούς

Ατσέρμπι & Χουάν Ζεσούς

i

PRtScr

Οι ultras της Ίντερ υποστηρίζουν τον Ατσέρμπι μετά το υποτιθέμενο ρατσιστικό επεισόδιο του με τον Χουάν Ζεσούς

Κώστας Τόπας 15:25 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 20.03.2024

«Δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε στο γήπεδο, αλλά γνωρίζοντας τον Φραντσέσκο αμφιβάλλουμε ότι αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του», δημοσίευσε η «Curva Nord Milano 69» σχετικά με το υποτιθέμενο ρατσιστικό επεισόδιο του Ατσέρμπι με τον Χουάν Ζεσούς.

Η «Curva Nord Milano 69», μια ριζοσπαστική παράταξη της Ιντερ, εξέδωσε αυτή την Τετάρτη (20/03) δήλωση συμπαράστασης στον παίκτη της, τον Ιταλό Φραντσέσκο Ατσέρμπι, αφού ο Βραζιλιάνος Χουάν Ζεσούς, αμυντικός της Νάπολι, τον κατηγόρησε ότι τον αποκάλεσε «μαύρο».

Η αμφιλεγόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ατσέρμπι και του Χουάν Ζεσούς λόγω της υποτιθέμενης ρατσιστικής προσβολής του πρώτου προς τον δεύτερο, υπόθεση που βρίσκεται ακόμη στα χέρια της ιταλικής αθλητικής δικαιοσύνης που οδήγησε στον προσωρινό αποκλεισμό του παίκτη της Ίντερ από την ιταλική ομάδα, προκάλεσε την αντίδραση των ριζοσπαστικών οπαδών του συλλόγου των «νερατζούρι».

«Η La Curva Nord υποστηρίζει τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι», δημοσίευσε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Instagram. «Δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε στο γήπεδο, αλλά γνωρίζοντας τον Φραντσέσκο αμφιβάλλουμε ότι αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του. Ένας άνθρωπος που πάλεψε και νίκησε τον καρκίνο, ένας άνθρωπος με λίγα λόγια και που πάντα έδειχνε ότι είναι σοβαρός επαγγελματίας», σημείωσε.

Η Εισαγγελία της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC) θα ανακρίνει τον Ατσέρμπι αυτήν την Παρασκευή (22/03) Θα μιλήσει επίσης με τον Χουάν Ζεσούς , αν και η ημερομηνία δεν έχει οριστεί, θα εξετάσει όλες τις εικόνες και θα μιλήσει με πιθανούς μάρτυρες για να διευκρινίσει το θέμα, αφού ο Ατσέρμπι αρνείται ότι διέπραξε ρατσιστική πράξη.

Ο αμυντικός της Ιντερ πάντως, αντιμετωπίζει τιμωρία δέκα αγώνων, που θα τελείωνε τη σεζόν του με τους «νερατζούρι» και θα μπορούσε να του στερήσει το Euro 2024 (14 Ιουνίου - 14 Ιουλίου).