Έστειλε… αδιάβαστο τον Άρη ο ΟΦΗ στη ματσάρα του «Γεντί Κουλέ»
i

©Intime

Έστειλε… αδιάβαστο τον Άρη ο ΟΦΗ στη ματσάρα του «Γεντί Κουλέ»

Αλέξης Σαββόπουλος 21:40 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:09 - 20.08.2023

Σε ένα εκπληκτικό ματς στο «Γεντί Κουλέ» με πέντε γκολ, ο ΟΦΗ επικράτησε 3-2 του Άρη, που νωρίτερα είχε επιστρέψει από το εις βάρος του 2-0. Δοκάρι ο Άρης στο 86' με τον Πάλμα κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-2.

Μια χορταστική πρεμιέρα επεφύλασσαν ΟΦΗ και Άρης στη ματσάρα του «Γεντί Κουλέ». Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο ΟΦΗ με χρυσό σκόρερ τον Νέιρα στις καθυστερήσεις που χάρισε ένα απίστευτο τρίποντο στους κρητικούς σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Οι δυο ομάδες πάλεψαν ως το τελευταίο σφύριγμα να πάρουν το τρίποντο της νίκης αρνούμενες να δεχθούν την ισοπαλία που ίσως θα ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.   

Ο Άρης λίγα μόλις 24ωρα μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ντινάμο κατέθεσε κάθε ικμάδα των δυνάμεών του στο χορτάρι και έβγαλε αντίδραση και χαρακτήρα παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 απο τον ΟΦΗ που εκμεταλλεύτηκε, δυο αμυντικές ολιγωρίες των φιλοξενούμενων και στο τέλος κατάφερε εντέλει να πάρει και τη νίκη, πατώντας πάνω και στην κούραση των παικτών του Αρη… που παρέδωσαν πνεύμα στο φινάλε. 

Αν και πρεμιέρα του πρωταθλήματος, οι δυο ομάδες μπήκαν στο ματς, σαν να χέουν ήδη αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, αρκετές φάσεις και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, ικανοποιώντας το κοινό που έβλεπε δυο ομάδες να παίζουν… φουλ επίθεση. Ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος, μπαίνοντας με ορμή στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά το σκορ άνοιξε όταν ο Άρης είχε αρχίσει να ισορροπεί το παιχνίδι.  

Η ομάδα του Νταμπράουσκας, προφανώς είχε διαβάσει την αδυναμία του Άρη στις μπάλες στην πλάτη και από μια τέτοια του Μανδά… παρακαλώ στον Ντίκο και ολιγωρία αρχικά του Οντουμπάτζο και στη συνέχεια του Φαμπιάνο, άνοιξε το σκορ στο 16’.   

Ο Άρης έβγαλε αμέσως αντίδραση, είχε δοκάρι με τον Πάλμα και γενικά πατούσε καλύτερα στο χορτάρι έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τον δραστήριο Κάρλσον, τον Μοντόγια και τον Πάλμα. Κόντρα στη ροή του ματς, ο ΟΦΗ βρήκε το δεύτερο τερμα του με τον Τοραρινσον που με δόση τύχης σκόραρε αλλά ο Άρης όχι μόνο απάντησε άμεσα με τον Μορον αλλά παραλίγο να ισοφαρίσει κιόλας με τον Κάρλσον στην εκπνοή.

Ο γρήγορος ρυθμός και η εναλλαγή φάσεων συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Ο Άρης με τον Ντουκουρέ αντί του Ζουλ να δίνει καλύτερη ισορροπία στον άξονα, έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, την ίδια στιγμή που ο ΟΦΗ αναζητούσε στην κόντρα επίθεση το γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο. Το βρήκε ο Αρης στο 64΄ με τον Φαμπιάνο να σκοράρει και πάλι από την εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, εξαργυρώνοντας την καλή του εικόνα στο χορτάρι. 

Η ισοφάριση σε συνδυασμό με την κούραση που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στους παίκτες του Άρη λόγω της υπερπροσπάθειας με την Ντινάμο, έδωσε τη σκυτάλη στον ΟΦΗ που πάλεψε ως το τέλος και χάρη στις χρυσές αλλαγές του Νταμπράουσκας, πήρε το χρυσό τρίποντο και τη μπουκιά απο το στόμα του Άρη

Οι ενδεκάδες:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Μπάκιτς (83΄ Νέιρα), Καρώ (76΄ Πασαλίδης), Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Τοράλ (61΄ Μοσκέρα), Γκαγέγκος, Θοράρινσον (83΄ Αμπάντα), Ντίκο (75΄ Λουις Φελίπε) και Μεγιάδο.

Άρης (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ρουπ (80΄ Τζούρασεκ), Ζουλ (46΄Ντουκουρέ), Νταρίντα (93΄Χριστοδουλόπουλος), Κάρλσον (80΄ Σαμόρα), Πάλμα και Μορόν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στην συγκλονιστική κατάθεση ψυχής που κατέθεσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές και στην μεγαλύτερη φρεσκάδα που είχε στο τέλος ο ΟΦΗ που ήταν κι αυτός που χαμογέλασε με το γκολ του Νέιρα.

MVP

Μπορεί να έπαιξε λίγο ο Νέιρα αλλά εξελίχθηκε σε χρυσή αλλαγή και ήταν αυτός που με το γκολ του στις καθυστερήσεις χάρισε το πρώτο τρίποντο στην ομάδα του. Για αυτό και μόνο το λόγο παίρνει τον τίτλο του MVP.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Τόλης Τερζής δεν άλλαξε σχηματισμό σε σχέση με τον επαναληπτικό κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου και η μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα ήταν ο Ρουπ αντί του Τζούρασεκ στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Ζουλ και Νταρίντα. Ο Χουτεσιώτης παρέμεινε κάτω απο την εστία με τετράδα του Μοντόγια, Φεράρι, Φαμπιάνο και Οντουμπάτζο ενώ στην επίθεση ο Μορόν είχε παρτενέρ τους Πάλμα-Κάρλσον. Ο Νταμπράουσκας από την άλλη ξεκινησε με το αγαπημένο του 3-4-1-2 και την ίδια ενδεκάδα του φιλικού με τη Φιορεντίνα. Δηλαδή με τον Τοράλ πίσω από τον Ντίκο, τους Μεγιάδο-Γκαγιέγος στα χαφ, Λαμπρόπουλο, Καρώ και Βούρο στην άμυνα, Τοράρινσον και Λάρσον στα δυο άκρα και τον Μανδά στο τέρμα. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Δείτε το live του αγώνα 

  • Τέλος αγώνα. 
  • Μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς είχε ο ΟΦΗ. Στο 90+5' ο Λούις Φελίπε είχε την ευκαιρία να σκοράρει, όμως ο Οντουμπάτζο έσωσε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. 
©Intime
  • ΓΚΟΟΟΟΛ για τον ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά των καθυστερήσεων με τον Νέιρα. Ο Ισπανός μέσος, μετά τη συνεργασία του με τους Μοσκέρα και Αμπαντά και την ασίστ του τελευταίου, έκανε το 3-2 και έβαλε σε θέση οδηγού τους Κρητικούς. 
  • Οκτώ θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων. 
  • Νέες αλλαγές για τον ΟΦΗ. Έξω ο Θοράρινσον μέσα ο Αμπαντά και στη θέση του Μπάκιτς ο Νέιρα. 
  • Δύο αλλαγές; για τον Άρη. Τζούρασεκ και Σαμόρα στις θέσεις των Κάρλσον και Ρουπ αντίστοιχα.
  • Δύο μαζεμένες αλλαγές για τους Κρητικούς. Ο Πασαλίδης πήρε τη θέση του Καρώ και ο Φελίπε τη θέση του Ντίκο.
  • Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ στο 73ο λεπτό. Ο Μπάκιτς έκανε ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη

Αλέξης Σαββόπουλος: Ο Άρης που ήταν καλύτερος στο παιχνίδι, με τον Ντουκουρέ να δίνει ισορροπία, βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης με τον Φαμπιάνο και δίνει στο παιχνίδι χαρακτήρα θρίλερ. 

  • Τελικά το γκολ μέτρησε και ο Άρης ισοφάρισε τον ΟΦΗ σε 2-2.  
©Intime
  • Το γκολ εξετάζεται από το VAR.  
  • Ο Άρης έφερε το ματς στα ίσια με τον Φαμπιάνο μετά την εκτέλεση φάουλ του Πάλμα.   
  • Αλλαγή για τον ΟΦΗ στο 61ο λεπτό. Τη θέση του Τοράλ πήρε ο Μοσκέρα 
  • Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Φεράρι έβγαλε μία επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά και ο Μανδάς έκανε πίσω βήματα βλέποντας την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.  

Αλέξης Σαββόπουλος: Ο γρήγορος ρυθμός και οι εκατέρωθεν φάσεις συνεχίζονται και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης ψάχνει την ισοφάριση και ο ΟΦΗ το γκολ που θα κλειδώσει το τρίποντο. 

  • Καλή ευκαιρία για τον Άρη. Ο Μοντόγια έκανε το σουτ από τα δεξιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.  
  • Στο 50ο λεπτό ο Ντίκο επιχείρησε ένα σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.  
©Intime

Αλέξης Σαββόπουλος: Ο Τερζής με την έναρξη της επανάληψης αλλάζει τον αμυντικό του χαφ. Αντικαθιστά τον Ζουλ με τον Ντουκουρέ που κάνει την παρθενική του εμφάνιση φέτος αφού δεν είχε δηλωθεί στα ευρωπαϊκά ματς.

  • Μέσα ο Ντουκουρέ έξω ο Ζουλ για τον Άρη
  • Έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο 

Αλέξης Σαββόπουλος: Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με τρία γκολ, ένα δοκάρι, γρήγορο ρυθμό και τον ΟΦΗ να εκμεταλλεύεται τις αμυντικές ολιγωρίες του Άρη. 

  • Λήξη του πρώτους μέρους (2-1)
  • Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Τοράλ με καταπληκτική διαγώνια πάσα με φάλτσο βρήκε τον Λάρσον, όμως το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση, δεν βρήκε στόχο.
  • Έξι θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων 

Αλέξης Σαββόπουλος: Ο Μοντόγια παίρνει το αίμα του πίσω για το λάθος στο γκολ του ΟΦΗ, φτιάχνοντας ουσιαστικά το γκολ στον Μορόν. Ο Άρης, όπως και μετά το πρώτο γκολ, βγάζει και πάλι αντίδραση. 

  • ΓΚΟΟΟΛ για τον Άρη στο 40ο λεπτό με τον Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την καλή κίνηση του Μοντόγια και μείωσε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους».
©Intime

Αλέξης Σαββόπουλος: Δεύτερο γκολ του ΟΦΗ, δεύτερη κακή αμυντική συμπεριφορά. Αυτή τη φορά από τον πολύ έμπειρο Μοντόγια που πήγε πολύ χαλαρά στον Θοράρινσον που με τη βοήθεια και της τύχης πέτυχε το γκολ για τον ΟΦΗ.  

  • ΓΚΟΟΟΛ για τον ΟΦΗ στο 38ο λεπτό με τον Θοράρινσον. Ο Τόραλ πάσαρε στον Ισλανδό και εκείνος με εξαιρετικό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

Αλέξης Σαββόπουλος: Ο Άρης έχει πάρει τα ηνία της αναμέτρησης μετά το γκολ, απάντησε με την ευκαιρία του Πάλμα, έχει την μπάλα στα πόδια του αλλά έχει πρόβλημα ανάπτυξης όταν φθάνει στο τελευταίο μισό του γηπέδου. 

  • Σηκώθηκε ο Μπάκιτς και είναι έτοιμος να ξαναπεράσει στο ματς. 
  • Ο Μπάκιτς στο 34ο λεπτό μπήκε μέσα σε μια διεκδίκηση με τον Ζουλ, χτύπησε το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να έχει ματώσει.
  • Στο 27ο λεπτό ο Μπάκιτς έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Οντουμπάτζο

Αλέξης Σαββόπουλος: Το γκολ του ΟΦΗ ήρθε σε ένα διάστημα που ο Άρης είχε ισορροπήσει το ματς και πατούσε καλύτερα κάνοντας ευκαιρίες αλλά προδόθηκε από μια ακόμη αμυντική ολιγωρία. 

  • Το ματς ξεκίνησε ξανά.
  • Μικρή διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες.
  • Μεγάλη χαμένη ευκαιρία έχασε ο Πάλμα για να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 19ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής από την Ονδούρα πήρε την κεφαλιά μέσα στη περιοχή, όμως ο Μανδάς έσωσε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. 

Αλέξης Σαββόπουλος: Ακόμη ένα γκολ που δέχεται ο Άρης από μπαλιά 30 μέτρων στην πλάτη των δυο κεντρικών αμυντικών. Ο Οντουμπάτζο αρχικά έχασε τον Ντίκο που στη συνέχεια... χόρεψε τον Φαμπιανο και άνοιξε το σκορ.

  • ΓΚΟΟΟΛ για τον ΟΦΗ στο 17ο λεπτό με τον Ντίκο. Ο παίκτης από το Μάλι νίκησε τον Οντουμπάτζο και στη συνέχεια «άδειασε» με εξαιρετικό τρόπο τον Φαμπιάνο και στη συνέχεια τον Χουτεσιώτη για να κάνει το 1-0. 
  • Ο Κάρλσον επιχείρησε ένα σουτ στο 10ο λεπτό από τα δεξιά της περιοχής, όμως η μπάλα πήρε ύψος και ο Μανδάς μάζεψε. 

Αλέξης Σαββόπουλος: Περισσότερη ενέργεια και διάθεση καταθέτουν στο χορτάρι οι παίκτες του ΟΦΗ ενώ οι αντίστοιχοι του Άρη δυσκολεύονται αρκετά στην ανάπτυξή τους.

  • Μάλιστα οι φίλοί των Κρητικών έχουν δημιουργήσει μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. 
©Intime
  • Στο 5ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Θοράρινσον, ο Καρώ πετάχτηκε για να πάρει τη κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. 
  • Πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Στο 4ο λεπτό ο Ντίκο μπήκε στη φάση μετά τη σέντρα του Τοράλ, όμως ο Φαμπιάνο ήταν εκεί για να απομακρύνει τον κίνδυνο.  

Αλέξης Σαββόπουλος: Μόλις μία αλλαγή από τον Τόλη Τερζή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον επαναληπτικό κόντρα στη Ντινάμο. Ο Τζούρασεκ έμεινε στον πάγκο με τον Ρουπ σε ρόλο δεύτερου εσωτερικού μέσου, δίπλα στον Νταρίντα.

  • Έναρξη στον αγώνα.
  • Όλα είναι έτοιμα να για να ξεκινήσει το ματς. 
  • Τώρα μπαίνουν στο γήπεδο οι παίκτες των δύο ομάδων
  • Οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, προκειμένου να λάβουν τις τελευταίες οδηγίες από τους προπονητές.  
©Intime
  • Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Μανούχος από τον Σύνδεσμο Αργολίδας, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Μπούξμπαουμ και Σπυρόπουλος. Χρέη διαιτητή VAR θα εκτελέσει ο Διαμαντόπουλος. 
  • Είναι συνολικά η τέταρτη φορά που βρίσκονται σε πρεμιέρα, μιας και είχαν συναντηθεί και στις 18 Σεπτεμβρίου 2000 στο Ηράκλειο, όπου ο Άρης επικράτησε με 3-2. 
  • Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τρίτη φορά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος την τελευταία πενταετία, αφού είχαν ανοίξει τις υποχρεώσεις τους ως αντίπαλοι το 2019-20 (Άρης – ΟΦΗ 1-1) και το 2021-22 (Άρης – ΟΦΗ 0-0). 
  •  Άρης (Τόλης Τερζής): ΧουτεσιώτηςΜοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάζιο, Φεράρι, Ζουλ, Νταρίντα, Ρουπ, Κάρλσον, Πάλμα, Μορόν. 
  • Η ενδεκάδα του Άρη 
  •  ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Καρώ, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Λάρσον, Γκουντμουντούρ, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Μπάκιτς, Τοράλ, Ντικό
  • Η ενδεκάδα του ΟΦΗ
  • Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα του ΟΦΗ με τον Άρη για την πρεμιέρα της Stoiximan Super League.