Νέο σάλος στην Ισπανία: Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πανηγύρισε αγγίζοντας το στήθος της βοηθού του (vid)

Χόρχε Βίλντα

i

© PrtScr

Νέο σάλος στην Ισπανία: Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πανηγύρισε αγγίζοντας το στήθος της βοηθού του (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:44 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 23.08.2023

Μετά τον πανικό που προκάλεσε η συμπεριφορά του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας, στη δημοσιότητα βγήκε ακόμη ένα βίντεο που «καίει» τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, Χόρχε Βίλντα.

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από την Εθνική Ισπανίας επισκιάστηκε από τη συμπεριφορά του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Να θυμίσουμε πως σε έναν τελικό που τα είχε όλα. η «Ρόχα» επικράτησε με 1-0 της Αγγλίας κι έτσι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου. Την σπουδαία αυτή αναμέτρηση έκρινε το γκολ της Καρμόνα στο 29ο λεπτό. 

Μετά τη λήξη του ματς και κατά τη διάρκεια της απονομής, ο Λουίς Ρουμπιάλες έδωσε ένα φιλί στην Τζένιφερ Ερμόσο, το οποίο προκάλεσε... αναστάτωση. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF) δεν δίστασε να πιάσει το πρόσωπο της παίκτριας με τα δύο χέρια και να της δώσει ένα φιλί στο στόμα, αφού νωρίτερα την είχε αγκαλιάσει.

Η κίνηση του αυτή έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις ειδικά μετά τη δήλωση της Ερμόσο ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό, ωστόσο ο σάλος συνεχίζεται στην Ισπανία με πρωταγωνιστή αυτήν τη φορά τον Χόρχε Βίλντα. Πιο αναλυτικά, όπως διαπιστώνεται και στο παρακάτω βίντεο ο προπονητής της Εθνικής ομάδας γυναικών φαίνεται την ώρα που πανηγυρίζει το γκολ, να βάζει το χέρι του στο στήθος μιας γυναίκας βοηθού του.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

«Είναι σεξουαλική βία», δήλωσε υπουργός για το φιλί του Ρουμπιάλες

Η κίνηση του Λουίς Ρουμπιάλες να φιλήσει την Τζένιφερ Ερμόσο στην τελετή απονομής του τροπαίου μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2023, «ανάγκασε» την υπουργό ισότητας της Ισπανίας, Ειρήνη Μοντέρο να σχολιάσει με καυστικό τρόπο το συγκεκριμένο περιστατικό, κάνοντας λόγο για σεξουαλική βία. 

«Ας μην θεωρούμε δεδομένο ότι το να δίνεις ένα φιλί χωρίς συγκατάθεση είναι κάτι που 'συμβαίνει'. Είναι τρόπος σεξουαλικής βίας που οι γυναίκες υφίστανται καθημερινά και μέχρι τώρα αόρατος και που δεν μπορούμε να ομαλοποιήσουμε. Είναι καθήκον όλης της κοινωνίας. Υπάρχει συναίνεση μόνο όταν κάποιος έχει πει ναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.