Πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού σε... γκάλοπ φιλάθλων για το αν θα παραμείνει στην εθνική Νιγηρίας

Πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού σε... γκάλοπ φιλάθλων για το αν θα παραμείνει στην εθνική Νιγηρίας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:43 - 25.06.2023

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νιγηρίας αποφάσισε πως το μέλλον του Ζοσέ Πεσέιρο θα κριθεί από τους φιλάθλους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να μείνει ή όχι στην ομάδα ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Το συμβόλαιο του Ζοσέ Πεσέιρο με την Εθνική Νιγηρίας ολοκληρώνεται στο τέλος του Ιουνίου και η απόφαση για το μέλλον του δεν έχει ληφθεί ακόμα. Όπως και να έχει πάντως, αυτή δεν θα ανήκει στον πρόεδρο της ομοσπονδίας αλλά στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου της χώρας.

Τηλεφωνικό γκάλοπ για το αν θα μείνει η όχι ο Πεσέιρο

Πιο αναλυτικά, ο Ιμπραχίμ Γκουσάου αναμένεται να προχωρήσει σε μία πολύ πρωτοποριακή λύση, αφού σε δηλώσεις που παραχώρησε υποστήριξε ότι οι οπαδοί θα αποφασίσουν για το μέλλον του Πορτογάλου ως προπονητή της χώρας.

 Ο ίδιος τόνισε πως θα διοργανώσει μια ειδική ψηφοφορία -που θα διεξαχθεί μέσω τηλεφώνου - για τους φιλάθλους προκειμένου να κρίνουν αν ο Πεσέιρο θα παραμείνει επικεφαλής των «Super Eagles».

Αξίζει να σημειωθεί πως το μονοετές συμβόλαιο του Πεσέιρο λήγει στις 30 Ιουνίου, ενώ οι μηνιαίες του απολαβές αγγίζουν τα 65.000 ευρώ. Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να απομακρύνει τον τεχνικό που πέρασε τη σεζόν 2007-08 από τον Παναθηναϊκό, αφού δεν θεωρούν πως μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στο επερχόμενο Κόπα Άφρικα.

Για την ιστορία, στον πάγκο του «τριφυλλιού», ο 63χρονος βρέθηκε σε 46 παιχνίδια, ολοκληρώνοντας τη θητεία του έχοντας 30 νίκες, 10 ισοπαλίες και έξι ήττες. Το ντεμπούτο του ήταν σε ένα παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού, το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 0-0.