Κουρμπέλης: «Πονέσαμε πολύ...»

Κουρμπέλης: «Πονέσαμε πολύ...»

Γιώργος Σακελλαρίου 21:40 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 27.03.2024

Το σχόλιο του Δημήτρη Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας από τη Γεωργία.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Euro 2024 στη Γερμανία.

Ο αποκλεισμός στα πέναλτι από τη Γεωργία σκόρπισε θλίψη και πίκρα στους Έλληνες φιλάθλους και φυσικά στους διεθνείς, που έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν, πλην του Τζαβέλλα, για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση και να φέρουν την Εθνική σε ένα Euro μετά το 2012.

Ο μέσος της Εθνικής Δημήτρης Κουρμπέλης σχολίασε τα συναισθήματα που επικρατούν, αλλά και τι πρέπει να γίνει. Αναλυτικά η ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο instagram:

«Το θέλαμε πολυ,πονεσαμε ακόμα περισσότερο αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε κεφάλι και να συνεχίσουμε τον αγώνας μας για την εθνική μας ομάδα».

Νωρίτερα, τη δική του τοποθέτηση έκανε ο αρχηγός της Εθνικής Τάσος Μπακασέτας. Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Το συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου, δεν (θα έπρεπε να) χρειάζεται επεξήγηση. Η Εθνική Ελλάδας (θα έπρεπε να) είναι κάτι παραπάνω για όλους μας. Είναι τιμή. Είναι ευθύνη. Είναι περηφάνεια. Είναι αγάπη.

Λένε πως η αγάπη πονάει. Έτσι είναι. Ναι, ο αποκλεισμός μας πονάει. Πάρα πολύ. Ούτε αυτό (θα έπρεπε να) χρειάζεται επεξήγηση.

Επίσης, η ευθύνη συνοδεύεται από υποχρεώσεις. Μια από αυτές είναι να μη λυγίζεις στα δύσκολα. Να βγαίνεις μπροστά. Να προσπαθείς να εμπνεύσεις. Να μην το βάζεις κάτω. Και αυτό θα κάνουμε.

Ο στόχος είναι πολύ συγκεκριμένος. Η επιστροφή της Ελλάδας σε μια μεγάλη διοργάνωση. Αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε εμείς που πρώτοι οφείλουμε να δούμε τι δεν κάναμε σωστά.

Είμαστε εδώ και δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Γιατί το θέλουμε και το πιστεύουμε».

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, παράλληλα, θύμισε και την ατάκα του Έλληνα σούπερ σταρ των Μπακς Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν οι Μπακς έχασαν το περσινό πρωτάθλημα:

Η Ελλάδα μπορεί να βρει αντίπαλό της τον Γκουστάβο Πογέτ σε λίγους μήνες!
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:08 - 27.03.2024

Η Ελλάδα μπορεί να βρει αντίπαλό της τον Γκουστάβο Πογέτ σε λίγους μήνες!

Η Εθνική ομάδα είναι σε αναζήτηση του διαδόχου του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος εμφανίζεται και πάλι φαβορί για την εθνική Ιρλανδίας. Την συγκεκριμένη ομάδα θ’ αντιμετωπίσει η Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για το Nations League.

«Το θέλαμε πολύ. Απογοητευμένοι, στεναχωρημένοι, αλλά συνεχίζουμε και εξελισσόμαστε για το επόμενο όλοι μαζί ενωμένοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές μας. Ψηλά το κεφάλι, ΕΛΛΑΔΑ!!!», έγραψε ο Βλαχοδήμος κι έπειτα θυμήθηκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!»