Η UEFA ψήφισε για μια σημαντική αλλαγή κανονισμού στο Euro 2024 που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στις ομάδες

Euro 2024

i

© UEFA.com

Η UEFA ψήφισε για μια σημαντική αλλαγή κανονισμού στο Euro 2024 που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στις ομάδες

Κώστας Τόπας 12:47 - 23.04.2024

Οι προπονητές των εθνικών ομάδων είχαν ζητήσει 26 παίκτες στην αποστολή ενόψει του Euro 2024, κάτι που τελικά η UEFA αποφάσισε να γίνει πράξη.

Το Euro 2024 πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, με τους Γερμανούς να αντιμετωπίζουν την ομάδας της Σκωτίας που πολλοί θεωρούν ότι θα είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης. Η Αγγλία μπαίνει ως φαβορί μαζί με τη Γαλλία που απέκλεισε την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Το βασικό θέμα που είχε τεθεί προς συζήτηση, αφορούσε το αίτημα ορισμένων ομοσπονδιακών εκλεκτόρων να επεκταθούν οι αποστολές από 23 σε 26 παίκτες, όπως έγινε στο προηγούμενο Euro και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Το 2021, η UEFA είχε αποφασίσει να επιτρέψει στις ομάδες περισσότερους ποδοσφαιριστές για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη της Covid-19.

Ο «καθηγητής» της προπονητικής, Έμερι, απειλεί τον συμπατριώτη του, Μεντιλίμπαρ και τον Ολυμπιακό (vids)
CONFERENCE LEAGUE

08:26 - 23.04.2024

Ο «καθηγητής» της προπονητικής, Έμερι, απειλεί τον συμπατριώτη του, Μεντιλίμπαρ και τον Ολυμπιακό (vids)

Η Άστον Βίλα δεν αποτελεί ομάδα έκπληξη στη φετινή Premier League. Αυτή τη στιγμή ονειρεύεται την έξοδο στο Champions League, βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι ελπίζει στον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 42 χρόνια. Κι όλα αυτά χάρη στο μαγικό ραβδάκι του Ουνάι Έμερι.

Πλέον, το θέμα αφορά την υγεία των παικτών, τα ολοένα και πιο πυκνά ημερολόγια και τη δυνατότητα να έχουν περισσότερες επιλογές με οργανικό τρόπο.

Kατά τη διάρκεια συνεδρίασης της εθνικής επιτροπής διοργανώσεων της UEFA τη Δευτέρα (22/04), το Sky Sports News αποκάλυψε ότι οι ομάδες ψήφισαν υπέρ της αλλαγής αυτού του κανονισμού για το Euro 2024, αυξάνοντας το όριο της ομάδας από 23 παίκτες σε 26. Η απόφαση δεν είναι ακόμη οριστική, αλλά πλέον δίνεται το πράσινο φως για την αλλαγή.

Αυτό θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο για τις εθνικές ομάδες, με τους προπονητές να μην έχουν τους ίδιους πονοκεφάλους όπως συνήθως όταν αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τους έναν παίκτη υψηλού προφίλ. Σε προηγούμενα μεγάλα τουρνουά, είχαμε δει παίκτες όπως ο Λερόι Σανέ και ο Σέρχιο Ράμος να μην συμπεριλαμβάνονται στην τελική αποστολή, παρά το γεγονός ότι ήταν διαθέσιμοι.

Η αύξηση των αποστολών ελπίζουμε ότι θα επιτρέψει στους νεότερους παίκτες σε όλη την Ευρώπη να έχουν μια ευκαιρία στη μεγαλύτερη σκηνή. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ονομάστηκε το τέλος μιας ποδοσφαιρικής εποχής, επομένως το Euro 2024 θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας νέας.