Απίστευτο: Η Adidas αποσύρει το νούμερο «44» από την εθνική Γερμανίας και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος!

Απίστευτο: Η Adidas αποσύρει το νούμερο «44» από την εθνική Γερμανίας και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος!

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:42 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:46 - 01.04.2024

Ο απίθανος λόγος για τον οποίο η Adidas αποφάσισε ν' αποσύρει από τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας τον αριθμό «44».

Η Adidas θ’ αφαιρέσει τον αριθμό «44» από τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, λόγω της ομοιότητάς του με ναζιστικά σύμβολα!

Οι αριθμοί θυμίζουν πολύ το σχέδιο των «SS» που χρησιμοποιούσαν οι εθνικοσοσιαλιστές, ένα απαγορευμένο σύμβολο του «Schutzstaffel» του Αδόλφου Χίτλερ.

Η σχέση μεταξύ της αθλητικής μάρκας Adidas και της φανέλας της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, λοιπόν, είναι για άλλη μια φορά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της χώρας.

Αυτή τη φορά, όχι λόγω του τέλους της ιστορικής σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών, αφού ανακοινώθηκε πρόσφατα η αλλαγή ενδυμασίας της εθνικής Γερμανίας, αλλά λόγω ενός θέματος που σχετίζεται με τα ναζιστικά σύμβολα.

Η γερμανική εταιρία, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι θα εξαλείψει τον αριθμό «44» από τις επιλογές της για τα ρούχα της ομάδας, επειδή η γραμματοσειρά θυμίζει το σύμβολο των «SS».

Ένας από τους εκπροσώπους της εταιρίας, ο Όλιβερ Μπρίγκεν, μίλησε στην Bild, για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

«Θα μπλοκάρουμε τον αριθμό 44 το συντομότερο δυνατό. Άνθρωποι από περίπου 100 χώρες εργάζονται στην Adidas, η εταιρία μας υποστηρίζει την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης και εκστρατεύουμε ενεργά κατά της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού, της βίας και του μίσους.

Οποιαδήποτε προσπάθεια προώθησης αποκλειστικών απόψεων δεν αποτελεί μέρος των αξιών μας ως επωνυμία και απορρίπτουμε κατηγορηματικά οποιαδήποτε κριτική ότι αυτή ήταν η πρόθεσή μας. Η εταιρία μας υποστηρίζει την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης».