Ο Τζόλης έχει κάνει την Γερμανία να παραμιλάει: Τα 17 γκολ σε 24 εμφανίσεις και τα πέντε εκατ. ευρώ (vids)

Χρήστος Τζόλης

i

©Photo by Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images/Ideal Images

Ο Τζόλης έχει κάνει την Γερμανία να παραμιλάει: Τα 17 γκολ σε 24 εμφανίσεις και τα πέντε εκατ. ευρώ (vids)

Κώστας Τόπας 09:30 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 31.03.2024

Ο Χρήστος Τζόλης βρήκε δύο φορές δίχτυα κόντρα στη Καϊζερσλάουτερν και με αυτόν τον τρόπο πέρασε στην κορυφή των σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας με 17 γκολ, όντας ο μόνος της πρωτοπόρου πεντάδας που δεν είναι φορ.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ επικράτησε με 3-1 της Καϊζερσλάουτερν για την 27η αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας και συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους δεν ήταν άλλος, πέρα από τον Χρήστο Τζόλη.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στην αναμέτρηση και να συμβάλει τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. το 74' ο Τζόλης εξ επαφής έκανε το 1-1 για την Φορτούνα και στο 81'μετά από κάθετη πάσα του Ένγελχαρντ, έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ πέρασε τον τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Αυτό ήταν το 17ο γκολ του Χρήστου Τζόλη σε 27 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, τέρματα που τον καθιστούν πρώτο σκόρερ της Φορτούνα.

Κανείς δεν σκοράρει πιο συχνά από τον Τζόλη

Τα δύο γκολ σε οκτώ λεπτά είναι ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Χρήστο Τζόλη που διανύει εξαιρετική σεζόν στα γήπεδα της Γερμανίας, έχοντας συνολικά 17 τέρματα και όντας ο μόνος της πρωτοπόρου πεντάδας που δεν είναι φορ. Την περασμένη αγωνιστική, πρωταγωνίστησε ξανά εναντίον της Οσναμπρίκ, πετυχαίνοντας ένα γκολ και δύο ασίστ. Το αποκορύφωμα των εξαιρετικών εβδομάδων που διανύει ο Έλληνας επιθετικός. Από την 22η αγωνιστική, οι εμφανίσεις του Τζόλη έχουν «εκραγεί». Στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια, ο εξτρέμ συμμετείχε άμεσα σε τουλάχιστον δύο γκολ. Με δέκα γκολ και τρεις ασίστ, ο Τζόλης είναι ο καλύτερος σκόρερ αυτή τη στιγμή στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Οκτώ γκολ και τρεις ασίστ στα έξι τελευταία ματς

Η ψυχραιμία του 22χρονου μπροστά στο τέρμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Εννέα παίκτες στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας είχαν τουλάχιστον δέκα μεγάλες ευκαιρίες αυτή τη σεζόν. Κανείς δεν τους μετέτρεψε με μεγαλύτερο ποσοστό από τον Τζόλη (10 στα 14 - 71,4%). Επιπλέον, από 60 σουτ προς το τέρμα, κάθε τέταρτη προσπάθεια κατέληγε στα δίχτυα, καθώς ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έχει ήδη 17 γκολ τη φετινή σεζόν. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το γεγονός ότι ο Χρήστος Τζόλης στα τελευταία έξι παιχνίδια της Φορτούνα μετράει οκτώ γκολ και τρεις ασίστ! Σε 28 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο) ο 22χρονος επιθετικός έχει 19 γκολ και οκτώ ασίστ!

Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και η Νόριτς

Ο προπονητής της Φορτούνα Ντίσελντορφ, Ντάνιελ Τιούνε τόνισε πρόσφατα πόσο θα ήθελε ο πρώτος σκόρερ του να μείνει περισσότερο στην ομάδα του. Και δεν είναι μόνος του. Όλη η Φορτούνα θα χαιρόταν αν ο Τζόλης συνέχιζε να πετυχαίνει γκολ το ένα μετά το άλλο για τον σύλλογο τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, ο γερμανικός σύλλογος δεν μπόρεσε να μειώσει την επιλογή αγοράς που διαπραγματεύτηκε η διοίκηση με τη Νόριτς σε λιγότερο από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τον Ντάβιντ Κοβνάτσκι (7,5 εκατομμύρια ευρώ), ο Χρήστος Τζόλης θα ήταν το δεύτερο πιο ακριβό νέο απόκτημα στην ιστορία της Φορτούνα. Αλλά ο σύλλογος θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να τον κάνει δικό της. Παρά το γεγονός ότι οι απαιτήσεις της Νόριτς είναι πάνω από τα στάνταρ των Γερμανών, οι εμφανίσεις του Χρήστου Τζόλη έχουν ξετρελάνει τους διοικούντες την Φορτούνα, η οποία είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή το προσεχές καλοκαίρι.

«Απολαμβάνω τον χρόνο, αυτή είναι μια από τις καλύτερες φάσεις στην καριέρα μου. Ελπίζω όμως ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο, να παίζω και να κερδίζω παιχνίδια - τα υπόλοιπα είναι δουλειά των αφεντικών. Μου αρέσει η πόλη, αγαπώ το κλαμπ και τους ανθρώπους εδώ. Έχω πάει εκεί μόνο επτά μήνες και νιώθω σαν να έχουν περάσει δύο ή τρία χρόνια. Ελπίζω να γίνει κάτι καλό το καλοκαίρι», είχε πει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Τζόλης, ο οποίος μέσω αυτών, εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στη Γερμανία για λογαριασμό της Φορτούνα.

Αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος, Αλεξάντερ Γιομπς, λίγες ημέρες νωρίτερα είχε δώσει μια συνέντευξη «μαχαιριά» για τους οπαδούς της Φορτούνα, καθώς απέκλεισε την παραμονή του Τζόλη στο Ντίσελντορφ: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια επιλογή αγοράς με τους οικονομικούς μας πόρους. Δεν κάνουμε κανένα οικονομικό πείραμα τώρα, απλώς ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο. Βήμα βήμα», είχε πει χαρακτηριστικά στη «Rheinische Post».

Το ενδιαφέρον από Bundesliga και το όνειρο

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός αποκάλυψε πρόσφατα ότι η Φορτούνα θα μπορούσε να ασκήσει το δικαίωμα αγοράς μέχρι τα τέλη Μαΐου. Συγκεκριμένα, η σεζόν ολοκληρώνεται στις 19 Μαΐου 2024, οι αγώνες για τον υποβιβασμό ανόδου θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 28 Μαΐου. Μετά από 26 αγωνιστικές, η Φορτούνα βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 46 βαθμούς και στο -8 από την πρωτοπόρο Σεντ Πάουλι.

Για τον Τζόλη, η άνοδος στην Bundesliga είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο το καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Βέρντερ Βρέμης όσο και η Ουνιόν Βερολίνου λέγεται ότι έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για αυτόν από την πρώτη κατηγορία της Γερμανίας. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Χρήστος Τζόλης συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την Φορτούνα, την οποία και βοηθάει ώστε να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος πέρα από την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας της Γερμανίας. Αν, από την άλλη, η Φορτούνα δεν τον αγοράσει, τότε ο Έλληνας επιθετικός θα επιστρέψει στη Νόριτς, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026. Είναι, προφανώς, άγνωστο τι προθέσεις έχουν τα «καναρίνια» για την περίπτωσή του.