Ιστορική μέρα για το Σαν Μαρίνο - Πέτυχε γκολ σε επίσημο παιχνίδι μετά από δύο χρόνια (vid)

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Σαν Μαρίνο

Ιστορική μέρα για το Σαν Μαρίνο - Πέτυχε γκολ σε επίσημο παιχνίδι μετά από δύο χρόνια (vid)

Ορέστης Καδδάς 00:48 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:59 - 18.10.2023

Το Σαν Μαρίνο μπορεί να έχασε ξανά, αλλά πέτυχε ένα ιστορικό γκολ κόντρα στη Δανία, δύο χρόνια μετά το τελευταίο σε επίσημο παιχνίδι.

Στο Σαν Μαρίνο δεν μπορούν να ελπίζουν σε μεγάλες πορείες και εντυπωσιακές νίκες. Τους αρκεί όμως ένα γκολ για να πανηγυρίσουν έξαλλα. Πόσο μάλλον όταν αυτό το γκολ έρχεται απέναντι σε μια ομάδα όπως η Δανία. Και μάλιστα σε επίσημο παιχνίδι. Έτσι έγινε σήμερα (17/10) με την ομάδα από το μικρό κρατίδιο να ισοφαρίζει τη Δανία στο 61' με τον Γκολινούτσι.

Ο μέσος της τοπικής Βίρτους σκόραρε με δυνατό σουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αναγκάζοντας τον Σμάιχελ να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του, σε μια αναμέτρηση που μάλλον δεν το περίμενε. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Σαν Μαρίνο σε επίσημη διοργάνωση μετά από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2021, όταν και είχε σκοράρει σε μια ήττα με 7-1 από την Πολωνία. Μιλάμε δηλαδή για 772 μέρες δίχως γκολ.

Στη κορυφή η Σλοβενία με Τσέριν - Με τη «ψυχή στο στόμα» η Δανία
EURO

23:58 - 17.10.2023

Στη κορυφή η Σλοβενία με Τσέριν - Με τη «ψυχή στο στόμα» η Δανία

Χάρη στο γκολ του Άνταμ Τσέριν, η Σλοβενία πήρε το τρίποντο κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία και έκανε σημαντικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στο Euro 2024. Σε παιχνίδι του ίδιου ομίλου η Δανία δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Σαν Μαρίνο με 2-1.

Στο τέλος οι σαφώς ανώτεροι Δανοί πήραν τη νίκη με 2-1, που τους φέρνει πιο κοντά στα τελικά του Euro, αλλά λίγο απασχολεί αυτό τους παίκτες και τους κατοίκους του ηρωικού Σαν Μαρίνο.