Στη κορυφή η Σλοβενία με Τσέριν - Με τη «ψυχή στο στόμα» η Δανία

Άνταμ Τσέριν

i

©Photo By Ramsey Cardy/Sportsfile via Getty Images

Στη κορυφή η Σλοβενία με Τσέριν - Με τη «ψυχή στο στόμα» η Δανία

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:58 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 01:10 - 18.10.2023

Χάρη στο γκολ του Άνταμ Τσέριν, η Σλοβενία πήρε το τρίποντο κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία και έκανε σημαντικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στο Euro 2024. Σε παιχνίδι του ίδιου ομίλου η Δανία δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Σαν Μαρίνο με 2-1.

Με γκολ του Άνταμ Τσέριν, η Σλοβενία πήρε μία πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας επί της Βόρειας Ιρλανδίας (1-0) και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.    

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ματίαζ Κεκ μοιράζεται τη κορυφή του όγδοου ομίλου με τη Δανία, καθώς έχουν από 19 βαθμούς έχοντας διατηρήσει το +4 από το τρίτο Καζακστάν

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Άνταμ Τσέριν. Μόλις στο 5ο λεπτό ο παίκτης του Παναθηναϊκού με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0, όπου ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ - ΔΑΝΙΑ 1-2 

Σε παιχνίδι του ίδιου ομίλου η Δανία δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Σαν Μαρίνο με 2-1, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.  

Ο Ράσμους Χόιλουντ άνοιξε το σκορ για τους Σκανδιναβούς στο 42ο λεπτό, ωστόσο στο δεύτερο μέρος το Σαν Μαρίνο έκανε την έκπληξη και στο 61ο λεπτό με τον Γκολινούτσι έφερε το ματς στα ίσια. 

Τελικά, ο Πόουλσεν έδωσε τη λύση στο 70ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους, που πλέον έχουν μπροστά το ντέρμπι κορυφής του ομίλου με τη Σλοβενία, ενώ τη τελευταία αγωνιστική θα παίζουν εκτός έδρας κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία.   

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (9ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ