Μεγάλη νίκη της Σερβίας με τον Μίτροβιτς να την φέρνει πιο κοντά στο Euro - Απρόσμενη γκέλα της Ουγγαρίας με τη Λιθουανία

Μεγάλη νίκη της Σερβίας με τον Μίτροβιτς να την φέρνει πιο κοντά στο Euro - Απρόσμενη γκέλα της Ουγγαρίας με τη Λιθουανία

Ορέστης Καδδάς 23:48 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 18.10.2023

Η Σερβία πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 στο ντέρμπι με το Μαυροβούνιο και βρίσκεται πολύ κοντά στα τελικά του Euro 2024. Απρόσμενη γκέλα της Ουγγαρίας, που έμεινε στο 2-2 με τη Λιθουανία και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πρόκριση στη Γερμανία.

Μεγάλο προβάδισμα για να προκριθεί στα τελικά του Euro 2024 πήρε η Σερβία χάρη στη νίκη της με 3-1 επί του Μαυροβουνίου. Μεγάλος ήρωας ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς με δύο γκολ, που οδηγεί τη χώρα του σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Γκέλαρε η Ουγγαρία με τη Λιθουανία, με το 2-2 να μην της εξασφαλίζει ακόμα την πρόκρισή στη Γερμανία. Με αυτόν τον τρόπο οι Ούγγροι έμεινα στην κορυφή με 14 βαθμούς, αλλά είδαν τη Σερβία να τους πλησιάζει στο -1, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο. Από την πλευρά του το Μαυροβούνιο έμεινε στους 8 βαθμούς και δύσκολα μπορεί να ελπίζει σε κάτι.

Οι Σέρβοι που ξεκίνησαν με τον Ζίβκοβιτς και τον Μλαντένοβιτς στην βασική ενδεκάδα, πήραν νωρίς προβάδισμα στο σκορ με το βαρύ τους πυροβολικό, τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς. Ο σέντερ φορ της Αλ Χιλάλ πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και σουτ με το εξωτερικό έκανε το 1-0. Ωστόσο, ο «Έλληνας» Στέφαν Γιόβετιτς του Ολυμπιακού είχε την απάντηση για το Μαυροβούνιο στο 36'. Ο αρχηγός των φιλοξενουμένων με σουτ-κεραυνό έπειτα από αντεπίθεση ισοφάρισε προσωρινά για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Το βαλκανικό ντέρμπι όδευε προς την ισοπαλία, αλλά και πάλι ο Στέφαν Μίτροβιτς είχε την απάντηση, με το 5ο του γκολ σε αυτήν την προκριματική φάση. Ο 29χρόνος επιθετικός στο 73' είδε τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και τον Τάντιτς να συνεργάζονται έξοχα και ο αρχηγός των Σέρβων έβγαλε τον πρώην επιθετικό της Φούλαμ μπροστά στο ανυπεράσπιστο τέρμα του Μιγιάτοβιτς. To τελικό 3-1 έκανε ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε στο 77' σε όμορφο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Η Ουγγαρία ήθελε νίκη για να εξασφαλίσει από σήμερα την παρουσία της στα τελικά του Euro της Γερμανίας. Και φαινομενικά είχε αρκετά εύκολη αποστολή κόντρα στην Λιθουανία. Ωστόσο, οι παίκτες της χώρας της Βαλτικής παρουσιάστηκαν καλύτεροι από το αναμενόμενο, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Μάρκο Ρόσι.

Οι Λιθουανοί πήραν προβάδισμα στο 19' έπειτα από ατομική ενέργεια του Τσέρνιτς, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με όμορφο σουτ. Στο 36' η ομάδα του Σλίβκα, που ξεκίνησε βασικός σε ένα ακόμα ματς, πέτυχε το 2-0, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των «Μαγιάρων». Ο Σίρβις, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έδωσε ισχυρό προβάδισμα νίκης στη χώρα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουγγαρία πήγε να κάνει την ολική ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε για λίγο. Αρχικά ο Ντόμινικ Σζομποσλάι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 67' μείωσε σε 2-1. Την ισοφάριση έκανε ο «μπόμπερ» των Ούγγρων, Μπαρναμπάς Βάργκα με το 4ο του γκολ στη διοργάνωση. Μάλιστα αυτό ήταν το γκολ υπ΄ αριθμόν 40 γκολ για τον Βάργκα μέσα στο 2023. Με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι ο μόνος που έχει τόσα γκολ στο συγκεκριμένο ημερολογιακό έτος.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: