Νίκησε τα Σκόπια και συνεχίζει να πιέζει η Ουκρανία

Ουκρανία

i

©Printscreen

Νίκησε τα Σκόπια και συνεχίζει να πιέζει η Ουκρανία

Κώστας Τσιακλής 18:02 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 14.10.2023

Η Ουκρανία επικράτησε με 2-0 των Σκοπίων και συνεχίζει να πιέζει για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία στον 3ο όμιλο, η Ουκρανία ήταν ανώτερη και επικράτησε με 2-0 των Σκοπίων. Κάπως έτσι η ομάδα του Σερχέι Ρεμπρόβ συνεχίζει να πιέζει για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Από την άλλη οι Σκοπιανοί έχασαν πολύτιμο έδαφος.

Η Ουκρανία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στο 12'. Ο Άρτεμ Ντόβμπικ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και επιχείρησε ένα σουτ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στόλε Ντιμιτριέφσκι που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των τυπικά φιλοξενούμενων σταμάτησε και την προσπάθεια του Μιχάιλο Μούντρικ.

Ο ίδιος παίκτης είχε ευκαιρία και στο 21' όμως το σουτ του έφυγε άουτ. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Μούντρικ το έκανε ο Σουντάκοβ στο 30΄. Ο Ουκρανός δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντιμιτριέφσκι. Μετά το γκολ τα Σκόπια αντέδρασαν και έψαξαν την άμεση ισοφάριση, η οποία δεν ήρθε εξαιτίας του Ανατολί Τρούμπιν που απέκρουσε τις προσπάθειες των Μιόβσκι και Ασκόφσκι. Οι Σκοπιανοί είχαν και τρίτη ευκαιρία να κάνουν το 1-1 στο 44' όμως το πλασέ του Έλτζιφ Έλμας ήταν άστοχο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εξίσου θεαματικό με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 52' ο Ντόβμπικ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ όμως αστόχησε για την Ουκρανία ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντάρλο Τσουλίνοβ υποχρεωσε τον Τρούμπιν σε φανταστική απόκρουση. Η Ουκρανία απάντησε στην ευκαιρία των Σκοπίων και σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες. 

Στο 59' ο Μούντρικ έφυγε απέναντι στον Ντιμιτριέφσκι όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει και στο 61' η κεφαλιά του Ματβιγιένκο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το παιχνίδι συνέχισε στο ίδιο τέμπο με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να απειλούν. Μια φοβερή φάση έγινε στο 82' όταν ο Ντιμιτριέφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Σουντάκοβ. Τελικά το γκολ ήρθε και ήταν για τους Ουκρανούς στο 90+5'. Ο Ολεκσάνταρ Καραβάγιεβ έφυγε στην αντεπίθεση και σκόραρε από μακρινή απόσταση αφού ο τερματοφύλακας των Σκοπίων ήταν εκτός εστίας!

Πρόκριση στο EURO για την Πορτογαλία με σόου Κριστιάνο - Νίκη «χρυσάφι» και για το Βέλγιο
EURO

23:43 - 13.10.2023

Πρόκριση στο EURO για την Πορτογαλία με σόου Κριστιάνο - Νίκη «χρυσάφι» και για το Βέλγιο

Η Πορτογαλία με εντυπωσιακό Κριστιάνο Ρονάλντο, επικράτησε 3-2 της μαχητικής Σλοβακίας και εξασφάλισε την πρόκριση της στο EURO 2024, ενώ το Βέλγιο πέρασε από την Αυστρία με το ίδιο σκορ και θα ακολουθήσει τον δρόμο της Πορτογαλίας.

Με τη νίκη της η Ουκρανία ανέβηκε στη δεύτερη θέση με δέκα βαθμούς και συνεχίζει να πιέζει για την πρόκριση. Οι Ουκρανοί είναι στο -3 από την Αγγλία και στο +3 από Ιταλία και Σκόπια. Το αρνητικό στοιχείο για αυτή είναι ότι τόσο οι Άγγλοι όσο και οι Ιταλοί έχουν ματς λιγότερα (ένα η Αγγλία, δύο η Ιταλία!).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ