Η Τσεχία προκρίθηκε στο Euro, αλλά ο προπονητής παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου με τα νυχτοπερπατήματα του Μπράμπετς (vid)

Γιάροσλαβ Σίλχαβι

i

©ICzech Football National Team

Η Τσεχία προκρίθηκε στο Euro, αλλά ο προπονητής παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου με τα νυχτοπερπατήματα του Μπράμπετς (vid)

Κώστας Τόπας 08:15 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:15 - 21.11.2023

Παρά την πρόκριση στα τελικά του Euro, ο προπονητής της εθνικής Τσεχίας Γιάροσλαβ Σιλχάβι υπέβαλλε την παραίτησή του μετά από πέντε χρόνια θητείας, πληρώνοντας την κακή επίδοση της ομάδας στα προκριματικά αλλά και το εξωαγωνιστικό σκάνδαλο.

Ο προπονητής της Τσεχίας, Γιάροσλαβ Σιλχάβι, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (20/11) ότι παραιτείται από τη θέση του, λίγα λεπτά μετά την πρόκριση της εθνικής ομάδας στο Euro 2024, επικρατώντας της Μολδαβίας (3-0).

«Αν και είμαστε χαρούμενοι τώρα, είχαμε ήδη αποφασίσει πριν από τον αγώνα ότι δεν θα συνεχίσουμε», είπε ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι στη δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας σε μια συνέντευξη μετά τον αγώνα με τους Μολδαβούς.

Πολύ περίπλοκα προκριματικά για την Τσεχία

Ο 62χρονος προπονητής, είχε αναλάβει την εθνική Τσεχίας του 2018 και οδήγησε την ομάδα στα προημιτελικά του τελευταίου Euro πριν εξασφαλίσει μια θέση στη διοργάνωση του χρόνου στη Γερμανία. Όμως, στους τελευταίους μήνες της θητείας του, ο κόσμος του άσκησε έντονη κριτική. Ο Γιάροσλαβ Σιλχάβι, επικρίθηκε για τις κακές επιδόσεις της ομάδας στον όμιλο, παρά το γεγονός ότι η ομάδα πέρασε στα τελικά του Euro. Oι Τσέχοι τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από την Αλβανία αλλά κέρδισαν μόνο τέσσερα από τα οκτώ παιχνίδια.

Εξωαθλητικό σκάνδαλο πριν τον καθοριστικό αγώνα

Πέρα από τις μέσες επιδόσεις της εθνικής ομάδας παρά την πρόκριση στο Euro, ο Σιλχάβι πληρώνει αναμφίβολα και για τις εξωαθλητικές αναποδιές. Η Τσεχία χτυπήθηκε από σκάνδαλο λιγότερο από 48 ώρες πριν από τον καθοριστικό αγώνα με τη Μολδαβία, όταν τρεις διεθνείς, ο Γιάκουμπ Μπράμπετς του Άρη και οι οι Βλαντιμίρ Κουφάλ της Γουέστ Χαμ και ο Γιαν Κούσχτα της Σπάρτα Πράγας αποκλείστηκαν από την ομάδα, μετά τα νυχτοπερπατήματά τους.

Μια αίσθηση του timing, όπως αυτή της παραίτησης του προπονητή, που εγείρει ερωτηματικά. 

Σοκάρει το βίντεο με τον μεθυσμένο Μπράμπετς να παραπατάει μετά από έξοδο σε νυχτερινό κλαμπ (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:09 - 20.11.2023

Σοκάρει το βίντεο με τον μεθυσμένο Μπράμπετς να παραπατάει μετά από έξοδο σε νυχτερινό κλαμπ (vid)

Σοκάρει το βίντεο που δείχνει τον Γιάκουμπ Μπράμπετς σε κατάσταση μέθης μαζί με τους δύο συμπαίκτες του στην εθνική Τσεχίας, οι οποίοι τέθηκαν εκτός ομάδας λόγω νυχτοπερπατημάτων.

Το όνομα του διαδόχου του, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα κατά τη διάρκεια του τουρνουά στη Γερμανία, δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί από την ομοσπονδία.