Οι έξι ομάδες της Αγγλίας με τους πιο «φασαριόζους» οπαδούς: Γι' αυτό τους απαγορεύτηκε η παρουσία τους στο Euro

Άγγλοι οπαδοί

i

©Photo by Matt McNulty - The FA/The FA via Getty Images/Ideal Images

Οι έξι ομάδες της Αγγλίας με τους πιο «φασαριόζους» οπαδούς: Γι' αυτό τους απαγορεύτηκε η παρουσία τους στο Euro

Κώστας Τόπας 09:35 - 26.03.2024

Νέα στατιστικά στοιχεία για συλλήψεις και αποκλεισμούς από συλλόγους στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23, είδαν το φως της δημοσιότητας, που δείχνουν ποιες ομάδες έχουν τους πιο... φασαριόζους οπαδούς.

Οι πιο... προβληματικοί Άγγλοι χούλιγκαν δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι για το Euro. Κι αυτό διότι θα τους απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τους. Και νέα στατιστικά στοιχεία συλλήψεων και αποκλεισμών από συλλόγους στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23 έχουν δημοσιευτεί που δείχνουν ποιες συμπεριφέρονται χειρότερα. Ο αριθμός των συλλήψεων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες από τότε που ο Covid έχει εκτοξευθεί στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά τη σεζόν 2013-14.

Περίπου 682 απαγορεύσεις εκδόθηκαν την περασμένη σεζόν, οι περισσότερες σε περισσότερα από 12 χρόνια αφότου η κατοχή ναρκωτικών της κατηγορίας Α, όπως η κοκαΐνη, προστέθηκε στη λίστα των αδικημάτων. Τα δικαστήρια εκδίδουν απαγορευτικές εντολές διάρκειας πέντε ετών για αδικήματα όπως η βία, η παραβίαση και η συμπεριφορά που σχετίζεται με το αλκοόλ.

Την περασμένη σεζόν, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβαν τις περισσότερες απαγορευτικές εντολές ποδοσφαίρου με 69 κυρώσεις. Ακολουθούν αυτοί της Μίλγουολ (66), της Λέστερ (56), της Μπέρμιγχαμ (54) και της Γουέστ Χαμ (52).

Η Premier League είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά συλλήψεων από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στην Αγγλία, με 4,3 συλλήψεις ανά 100.000 άτομα. Ο υψηλότερος αριθμός συλλήψεων σε εθνική διοργάνωση ήταν το Κύπελλο Αγγλίας, με 6,4 συλλήψεις ανά 100.000. Αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων σημειώθηκε σε διεθνείς αγώνες, με 13,5 συλλήψεις ανά 100.000 παρευρισκόμενους.

Στους χούλιγκανς του ποδοσφαίρου θα απαγορευτεί ουσιαστικά η έξοδος από τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Euro του καλοκαιριού.