Άνετη επικράτηση για τον Άγιαξ - Ήττα για τον Άρη Λεμεσού στη Σλοβακία

Άνετη επικράτηση για τον Άγιαξ - Ήττα για τον Άρη Λεμεσού στη Σλοβακία

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:56 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 24.08.2023

Ο Άγιαξ επικράτησε εκτός έδρας με 4-1 κόντρα στη Λουντογκόρετς, για τα play-offs του Europa League, ενώ ο Άρης Λεμεσού ηττήθηκε στη Σλοβακία από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-1.

Ο Άγιαξ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη, καθώς ο «Αίαντας» επικράτησε με 4-1 εκτός έδρας κόντρα στη Λουντογκόρετς, για τα play-offs του Europa League. Σε αναμέτρηση που διεξήχθη αργότερα ο Άρης Λεμεσού ηττήθηκε στη Σλοβακία από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-0.  

Στην Βουλγαρία, ο Άγιαξ είχε εύκολο έργο απέναντι στη Λουντογόρετς. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 16ο λεπτό με τον Μοχάμεντ Κούντους, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 40ο λεπτό ο Άγιαξ πέτυχε το 3-0 με τον Μπράιαν Μπρόμπι. Οι Ολλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί, βγήκαν μπροστά και βρήκαν δίχτυα με τον Κούντους, ο οποίος έκανε χατ-τρικ.  Το σκορ για τους γηπεδούχους μείωσε στο 70ο λεπτό ο Όλιβερ Βέρντον με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.  

Στην Σλοβακία, ο Άρης Λεμεσού δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-1. Στο 34ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκο Τόλιτς με ωραίο σουτ, με τον Νταβίντ Στρέλετς στο 57ο λεπτό να έρχεται για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Το σκορ για τον Άρη μείωσε ο Μιχλάλι Μαγιαμπέλα με πλασέ μέσα από τη περιοχή. Κάπως έτσι η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι θα κληθεί να ανατρέψει το εις βάρος τις σκορ, στη ρεβάνς του «Alphamega Stadium». 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των play-offs του Europa League