Νίκη και πρωτιά στο φινάλε για τη Μπράιτον - Εύκολα στην κορυφή του ομίλου η Γουέστ Χαμ
i

©PrtScr

Νίκη και πρωτιά στο φινάλε για τη Μπράιτον - Εύκολα στην κορυφή του ομίλου η Γουέστ Χαμ

Ιάσονας Τσίλης 00:10 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:38 - 15.12.2023

Η Μπράιτον πήρε το «χρυσό» τρίποντο στο φινάλε κόντρα στη Μαρσέιγ και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή, στον όμιλο του Ολυμπιακού, η Γουέστ Χαμ καθάρισε τη Φράιμπουργκ από το ημίχρονο και τερμάτισε στην κορυφή.

Μπράιτον και Γουέστ Χαμ, επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και με τις νίκες τους, τερμάτισαν στην κορυφή των δύο πρώτων ομίλων του Europa League.

Μπράιτον - Μαρσέιγ 1-0

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησαν στο 7' με ένα σουτ του Αντίνγκρα, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Πάου Λόπεθ.

Οι Μασσαλοί απάντησαν στις ευκαιρίες στο 16' και έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν το σουτ του Κλάους, σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Μαρσέιγ είχε και δεύτερο δοκάρι, με τον Χαρίτ στο 60', ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Τελικά οι «γλάροι» πέτυχαν το γκολ της νίκης στο 88', όταν μετά από εξαιρετική ομαδική συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος τελείωσε άψογα τη φάση, πετυχαίνοντας το 1-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με τη Μπράιτον να τερματίζει στην κορυφή του ομίλου με 13 βαθμούς, αφήνοντας τη Μαρσέιγ δεύτερη με 11.

Γουέστ Χαμ - Φράιμπουργκ 2-0

Η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ στο 14', με τον Μοχάμεντ Κούντους, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά με μονοκόμματο σουτ, μετά από σέντρα του Άλβαρες

Τα «σφυριά» κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο μέρος και πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 42', με τον Άλβαρες να γίνεται από δημιουργός εκτελεστής, έπειτα από πάσα του Μπόουεν.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι σημαντικές φάσεις λιγόστεψαν και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τη Γουέστ Χαμ να κατακτά την κορυφή του ομίλου και τη Φράιμπουργκ, να τερματίζει δεύτερη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» του Europa League

Αναλυτικά οι ομάδες που κατέκτησαν την 1η θέση στους ομίλους του Europa League και προκρίθηκαν στους «16»: Γουέστ Χαμ, Μπράιτον, Ρέιντζερς, Αταλάντα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ, Σλάβια Πράγας και Λεβερκούζεν.

Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και τις μάχες του Big 4 στην Ευρώπη