Καταιγίδα για ένα ημίχρονο η Μαρσέιγ, παρέσυρε τη Λοριάν και πανηγύρισε το πρώτο της διπλό

Καταιγίδα για ένα ημίχρονο η Μαρσέιγ, παρέσυρε τη Λοριάν και πανηγύρισε το πρώτο της διπλό

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:43 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:47 - 10.12.2023

Η Μαρσέιγ ισοπέδωσε εκτός έδρας τη Λοριάν με 4-2, σημειώνοντας όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η ευκαιρία ήταν ιδανική για τη Μαρσέιγ.

Οι Μασσαλοί είχαν δύο σερί νίκες με Ρεν και Λυών εντός έδρας και για τη 15η αγωνιστική της Ligue 1, φιλοξενήθηκαν από τη Λοριάν, η οποία βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και είχε πέντε αγώνες χωρίς νίκη.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο δεν είχε διπλό στις προηγούμενες αναμετρήσεις μακριά από το «Βελοντρόμ» κι αναζητούσε την πρώτη νίκη. Οι Μασσαλοί στο πρώτο ημίχρονο είχαν το πόδι πατημένο στο γκάζι και παρέσυραν τους γηπεδούχους με έναν εκπληκτικό Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Εμπεμπά μόλις στο 3’ έκανε το 0-1 και στο 9’ ο Ομπαμεγιάνγκ σημείωσε το 0-2. Ο ίδιος παίκτης στο 28΄με τρομερό εναέριο τακουνάκι από το ύψος του πέναλτι το γκολ της χρονιάς, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Εμβογκό.

Η Μαρσέιγ είχε βάλει το νερό στ’ αυλάκι και στο 33’ ο Μπαλέρντι πέτυχε το 0-3.

Ο Φεβρ μείωσε στο 41΄, όμως, οι Μασσαλοί στο επόμενο λεπτό σημείωσαν και τέταρτο γκολ με τον Ομπαμεγιάνγκ.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 52’ με τον Μεντί σε 2-4 κι αυτό ήταν το τελικό σκορ, αφού στο 58’ ο Λόπεθ νίκησε τον Μεντί σε μία εκπληκτική φάση κι έτσι το ματς δεν εξελίχθηκε σε «θρίλερ».

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόπεθ, Κλος, Εμπεμπά, Ζιγκό, Λοντί, Μπαλέρντι, Βερετού, Χαρίτ (72’ Γκουεγέ), Ουναχί (83’ Μεϊτέ), Ομπαμεγιάνγκ (72’ Σαρ), Βιτίνια (83’ Μουρίγιο).