Η Γαλλία γίνεται (;) Ελλάδα: Σκέψεις για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών με φόντο την έξαρση της βίας στα γήπεδα

Οι οπαδοί της Γαλλίας

i

© Intime

Η Γαλλία γίνεται (;) Ελλάδα: Σκέψεις για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών με φόντο την έξαρση της βίας στα γήπεδα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:57 - 04.12.2023

Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στη Γαλλία οδηγούν την κυβέρνηση της χώρας σε σκέψεις για δραστικά μέτρα, με το ένα από αυτά να αφορά την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων.

Το βράδυ του Σαββάτου (2/12) ένας οπαδός της Ναντ έχασε άδικα τη ζωή του, όταν και μαχαιρώθηκε πριν τον αγώνα της ομάδας του με τη Νις. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά περιστατικά τυφλής οπαδικής βίας, τα οποία αυξάνονται ραγδαία στη χώρα.

Κάπως έτσι, η κυβέρνηση της Γαλλίας εξετάζει, πλέον, δραστικά μέτρα, προκειμένου να εξαλείψει τα επεισόδια τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ένα από αυτά αφορά και την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων, στα εκτός έδρας παιχνίδια των συλλόγων τους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (04/12) στην ιστοσελίδα «France Inter», η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντό-Καστερά, μίλησε για το εν λόγω ζήτημα. Η ίδια αναφέρθηκε στις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι στο ποδόσφαιρο».

Βεβαίως, αυτή αποτελεί την έσχατη λύση για του ιθύνοντες της χώρας, αφού πρώτα θέλουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να μειώσουν τη βία. Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτή να εφαρμοστεί στο επόμενο διάστημα, αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Προκλητικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα δικαστήρια - «Δεν περιμένω να βγούμε από τη φυλακή»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16:45 - 04.12.2023

Προκλητικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα δικαστήρια - «Δεν περιμένω να βγούμε από τη φυλακή»

Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης, έκαναν άσεμνες χειρονομίες κι έβριζαν κατά τη μεταφορά στα δικαστήρια.

Όσον αφορά τον άτυχο άνδρα που έχασε τη ζωή του, το περιστατικό φέρεται να συνέβη κοντά στο γήπεδο της Ναντ. Ο θάνατος του άτυχου άντρα φαίνεται πως προέρχεται από μαχαίρωμα στην πλάτη, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται μέχρι να βρεθεί ο δράστης.