Νίκη «χρυσάφι» για τη Μονακό των 10 παικτών μέσα στην έδρα της Ρεν
i

©printscreen

Νίκη «χρυσάφι» για τη Μονακό των 10 παικτών μέσα στην έδρα της Ρεν

Πάνος Κορομηλάς 20:01 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 09.12.2023

Σπουδαίο «διπλό» της Μονακό στην έδρα της Ρεν με 1-2 , που την τοποθετεί έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η Μονακό φιλοξενήθηκε από την Ρεν για τη 15η αγωνιστική της Ligue 1 και πήρε μια σπουδαία νίκη (1-2), μειώνοντας τη διαφορά από την Παρί Σεν Ζερμέν στους τρεις βαθμούς. Βάντερσον και Φοφανά οι πρωταγωνιστές για τους Μονεγάσκους που αγωνίστηκαν με 10 παίκτες στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα.

Δίχως ιδιαίτερες φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τη Ρεν να έχει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 11ο λεπτό με τον Μπουριζό. Ο Γάλλος χαφ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως δε βρήκε στόχο. Σταδιακά η Μονακό πήρε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις με κύριους εκφραστές τους Γκολόβιν και Μπαλογκάν, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ό,τι δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος, το πέτυχαν «με το καλημέρα» στην επανέναρξη οι Μονεγάσκοι. Μετά από σύγχυση στο κέντρο της άμυνας της Ρεν, ο Βάντερσον υποδέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο τελείωμα νίκησε τον Μανταντά ανοίγοντας το σκορ στο 51ο λεπτό.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, όσο περνούσε η ώρα ισορρόπησε το ματς και προσπάθησε να απειλήσει τον Κον με κάποιες στημένες φάσεις από τα πόδια του Μπουριζό.

Στο 75ο λεπτό, ο σκόρερ της Μονακό δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Η Ρεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε κλασσική ευκαιρία με τον Τεάτ στο 79ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που βρήκαν δεύτερο γκολ, κλειδώνοντας τη νίκη στο 85'. Ο Φοφανά πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έφτασε ανενόχλητος μέχρι την περιοχή και με πλασέ σημείωσε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Το μόνο που κατάφερε η Ρεν ήταν να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουριζό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με την ομάδα του Χούτερ να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη περνώντας έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση της Ligue 1. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 15 βαθμούς και στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: