«Διπλό» κορυφής για τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο, 2-1 την Κρίσταλ Πάλας

«Διπλό» κορυφής για τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο, 2-1 την Κρίσταλ Πάλας

Δημήτρης Χούπης 16:36 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 09.12.2023

Η Λίβερπουλ πήρε ακόμα μία μεγάλη νίκη με ανατροπή, επικρατώντας της Κρίσταλ Πάλας με 2-1 και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Λίβερπουλ πήρε ακόμα μία νίκη με ανατροπή, επικρατώντας με 2-1 την Κρίσταλ Πάλας για τη 16η αγωνιστική της Premier League. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς οι «κόκκινοι ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν το αποτέλεσμα της Άρσεναλ με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. 

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Τζόνστοουν. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι οι «κόκκινοι» δεν είχαν ούτε ένα σουτ εντός εστίας. Στο 29ο λεπτό η Κρίσταλ Πάλας κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φαν Ντάικ στον Λερμά, ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης από το VAR, ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με τους «κόκκινους» να έχουν την κατοχή, αλλά η λονδρέζικη ομάδα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 57ο λεπτό η Πάλας κέρδισε και πάλι πέναλτι, ο Ματετά ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για τους «αετούς». Από και έπειτα η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να απειλήσει, με την ομάδα του Λονδίνου να κρατάει με σχετική ευκολία το προβάδισμα. Στο 75ο λεπτό η Πάλας έμεινε με δέκα μετά την αποβολή του Αγιού. 

Ένα λεπτό μετά η Λίβερπουλ ισοφάρισε με τον Σαλάχ, ο οποίος σούταρε από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό μάλιστα ήταν το 200ο γκολ του Αιγύπτιου με τη φανέλα των «κόκκινων». Στο 90+1' η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε την ανατροπή με τον Χάρβεϊ Έλιοτ, ο οποίος βρήκε χώρο εκτός περιοχής έκανε το σουτ και «νίκησε» τον Τζόνστοουν. Στο 90+10' η Πάλας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά ο Άλισον έβγαλε την κεφαλιά του Άντερσεν. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ