Σαν σήμερα: Η σουτάρα του Τζέραρντ που... εκτροχίασε τα όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1

Σαν σήμερα: Η σουτάρα του Τζέραρντ που... εκτροχίασε τα όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού

Στέλιος Βαρδάκης • 20:03 - 08.12.2023

Σαν σήμερα το παιχνίδι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τον Ολυμπιακό με την σουτάρα του Τζέραρντ να στερεί από τους «ερυθρόλευκους» μία ιστορική πρόκριση

'Ηταν μία μέρα σαν σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου του 2004 στο παγωμένο «Άνφιλντ», που ο Ολυμπιακός είχε ραντεβού με την ιστορία. Η Λίβερπουλ φιλοξενούσε τους ερυθρόλευκους στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League με την ελληνική ομάδα να παίζει για δύο αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός εκείνη την περίοδο είχε καταφέρει να μαζέψει 10 βαθμούς στον όμιλο εν αντιθέση με τους «ρεντς» που είχαν μόλις 7. Επομένως, την ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς την βόλευε τόσο η νίκη όσο και η ισοπαλία και υπό προϋποθέσεις ακόμα και η ήττα, καθώς είχε ως «προίκα» την νίκη με 1-0 στο αντίστοιχο ματς στο Καραϊσκάκη. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός αν έχανε με οποιοδήποτε σκορ με ένα μόνο γκολ διαφορά (εκτός του 1-0) θα έπαιρνε αυτός την πρόκριση.

Η ελληνική ομάδα μάλιστα ευτύχησε να σκοράρει πρώτη, με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, φτάνοντας πιο κοντά στο θαύμα. Το 0-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου και όλα έδειχναν ότι οι Πειραιώτες θα πανηγύριζαν μια ιστορική πρόκριση.

Μετατέθηκε η εκδίκαση του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15:14 - 08.12.2023

Μετατέθηκε η εκδίκαση του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Σε νέα ημερομηνία μετατέθηκε η εκδίκαση του Ολυμπιακό για τα όσα έγιναν στο Πανεθσσαλικό κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Βόλο, σύμφωνα με πρωτοβουλία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου.

Το 2ο ημίχρονο όμως ήταν μια διαφορετική ιστορία. Η Λίβερπουλ κατάφερε να σκοράρει νωρίς στο 2ο ημίχρονο, μόλις στο 47', ισοφαρίζοντας με γκολ της αλλαγής του Μπενίτεθ, Πονγκόλ. Οι «Κόκκινοι» βρίσκουν ξανά γκολ στο 80' με μία ακόμη αλλαγή του Μπενίτεθ, τον Μελόρ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Το γκολ πρόκρισης η Λίβερπουλ το βρήκε από τον αρχηγό της, Στίβεν Τζέραρντ, με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή κάνοντας το «Άνφιλντ» να εκρήγνυται και σκορπίζοντας τα όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού στους αιθέρες του Μερσεϊσάιντ.

Αυτό το ματς μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προοικονομία για ότι θα ακολουθούσε για τη Λίβερπουλ καθώς η ομάδα της Αγγλίας έφτασε μέχρι τον τελικό της Πόλης όπου χρειάστηκε και εκεί να πραγματοποιήσει μια επική ανατροπή με 3 γκολ στο 2ο ημίχρονο (όπως στο ματς με τον Ολυμπιακό) για να κατακτήσει το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα: