Η European Super League εξετάζει αγωγή 3,63 δισ. ευρώ κατά της UEFA

Η European Super League εξετάζει αγωγή 3,63 δισ. ευρώ κατά της UEFA

Πάνος Κορομηλάς 17:04 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 07.02.2024

Τεράστια αποζημίωση φαίνεται πως είναι έτοιμη να απαιτήσει από την UEFA η European Super League.

Η European Super League εξετάζει μία αγωγή κατά της UEFA, απαιτώντας αποζημίωση για ζημιές μετά τις ενέργειες που εφάρμοσε για να εμποδίσει την έναρξη της νέας διοργάνωσης από το 2021!  Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα «Calcio e Finanza», η αποζημίωση που ζητάει η ευρωπαϊκή Super League θα μπορούσε να φτάσει τα 3,63 δισ. ευρώ συνολικά!

«Το ποσό - το οποίο προέκυψε μέσω δομημένης ανάλυσης, βάσει προκαταρκτικών συζητήσεων με διάφορους εμπειρογνώμονες - καθορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη μια καθυστέρηση τριών ή τεσσάρων ετών στην έναρξη της νέας διοργάνωσης, λόγω των περιοριστικών κανόνων και των απειλών οικονομικών κυρώσεων. που εμπόδισε τη γέννηση του τουρνουά τον Απρίλιο του 2021. Ένα έργο που στη συνέχεια ανέκτησε δύναμη - αν και με διαφορετική μορφή - μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αποφάνθηκε για τη μονοπωλιακή θέση της UEFA στη διοργάνωση ποδοσφαιρικών διοργανώσεων στο Ευρώπη», σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Συγκεκριμένα, η απόφαση, εντελώς δεσμευτική και μη υποκείμενη σε έφεση, καθόρισε ότι το καταστατικό της UEFA και της FIFA που χρησιμοποιήθηκε το 2021 για να εμποδίσει τη γέννηση του έργου της European Super League είναι παράνομο, καθώς είναι αντίθετο με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές που υποστηρίζουν, όπως ο ελεύθερος ανταγωνισμός και η ελευθερία παροχής υπηρεσιών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Έριξε «βόμβα» πριν τον Ολυμπιακό ο πρόεδρος της Φερεντσβάρος: «Κάθε ομάδα στα Βαλκάνια έχει αυτό το θέμα...»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18:24 - 31.01.2024

Έριξε «βόμβα» πριν τον Ολυμπιακό ο πρόεδρος της Φερεντσβάρος: «Κάθε ομάδα στα Βαλκάνια έχει αυτό το θέμα...»

Μία δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Φερεντσβάρος, Γκαμπόρ Κουμπάτοβ, ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω - κάτω, αφού ο ίδιος ισχυρίζεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τσέφεριν για σύσταση νέας διοργάνωσης.

Έτσι, φαίνεται πως αν δεν υπήρχε το κανονιστικό πλαίσιο και οι καταχρηστικές πρακτικές της FIFA και της UEFA, το έργο της ευρωπαϊκής Super League θα μπορούσε να αναπτυχθεί αυτόνομα. Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των περιοριστικών κανόνων των δύο διοικητικών οργάνων και των απειλών με κυρώσεις κατά των συλλόγων και των παικτών που εμπλέκονται στο έργο. Εξ ου και η απαίτηση αποζημίωσης 3,63 δισ. ευρώ.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }