Ολόκληρη η Ligue 1 ενάντια στην European Super League

Ligue 1

Ολόκληρη η Ligue 1 ενάντια στην European Super League

Κώστας Τόπας 15:27 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:28 - 21.12.2023

Η Ligue 1 θέλησε να καταστήσει σαφές ότι παραμένει πιστή στην UEFA και πως είναι ενάντια σε οποιαδήποτε ιδέα της European Super League.

Το γαλλικό πρωτάθλημα, μέσω του προέδρου του, Βενσάν Λαμπρούν, δήλωσε ότι επιβεβαιώνει τον ισχυρό δεσμό του με τις διοργανώσεις της UEFA και εναντιώνεται στην European Super League καθώς, όπως τονίζει: «Οι αρχές της αξιοκρατίας που διέπουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η Professional Football League υποστηρίζει απερίφραστα τις διοργανώσεις που διοργανώνει η UEFA. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη νομιμότητα, την αξιοπιστία και το κύρος των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όπως διοργανώνονται για περισσότερα από 60 χρόνια. Είμαστε πολύ προσκολλημένοι στις αρχές αθλητικής αξίας που πρέπει να διέπει την οργάνωση του αθλήματός μας: είτε στο πλαίσιο των προκριματικών για ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και γενικότερα στις αρχές της άνοδο/υποβιβασμού Αν το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό άθλημα σήμερα στον πλανήτη είναι ακριβώς γιατί ήξερε πώς να δημιουργεί τις βάσεις για απλούς, ξεκάθαρους και διαφανείς αγώνες .

Η UEFA «εκβιάζει» ότι θα καταργήσει τη νέα μορφή του Champions League λόγω European Super League
CHAMPIONS LEAGUE

15:09 - 21.12.2023

Η UEFA «εκβιάζει» ότι θα καταργήσει τη νέα μορφή του Champions League λόγω European Super League

Οι άνθρωποι της UEFA εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργήσουν τη νέα μορφή του Champions League και να παραμείνουν στην τρέχουσα, βλέποντας τη συγκεκριμένη ιδέα ως έναν τρόπο να νικήσουν τη Super League.

Τίποτα δεν μπορεί να αντίκειται σε αυτήν την άυλη αρχή που είναι να μπορείς να δώσεις σε όλους το δικαίωμα να "ονειρεύονται" και να μπορούν να φτάσουν στην κορυφή της πυραμίδας. σπορ».