Η Ατλέτικο γίνεται η πρώτη ομάδα που απορρίπτει την European Super League

Ατλέτικο

i

Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Η Ατλέτικο γίνεται η πρώτη ομάδα που απορρίπτει την European Super League

Κώστας Τόπας 14:45 - 21.12.2023

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε ο πρώτος σύλλογος που απέρριψε επίσημα την European Super League μετά την εμφάνιση των σχεδίων για την επανέναρξή της.

Η πρόταση για την ίδρυσή της απορρίφθηκε από την UEFA και τη FIFA το 2021, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τάχθηκε στο πλευρό της European Super League, η οποία τώρα στοχεύει να τεθεί ξανά σε λειτουργία. Σε απάντηση στην απόφαση, η A22 Sports Management, η εταιρεία πίσω ​από το έργο, παρουσίασε μια νέα μορφή που θα έβλεπε 64 ομάδες να ανταγωνίζονται σε τρία τμήματα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την διοργάνωση, αλλά η Ατλέτικο έχει αποστασιοποιηθεί από οποιαδήποτε ένωση. Μάλιστα, οι «ροχιμπλάνκος» ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την European Super League καθώς είναι: «υπέρ της προστασίας της μεγάλης οικογένειας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

«Η Ατλέτικο, αφού ανέλυσε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα ήθελε να εκφράσει τα εξής:

1. Το ψήφισμα σχετικά με το πλαίσιο για προηγούμενη έγκριση άλλων διοργανώσεων αναφέρεται σε απαρχαιωμένα καταστατικά της UEFA που είχαν ήδη τροποποιηθεί τον Ιούνιο του 2022. 

2. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA) και η UEFA έχουν δημιουργήσει μια συνεργασία που καθιστά άνευ σημασίας τη θεώρηση της UEFA ως μονοπωλίου. και μορφές διαγωνισμού. 

3. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα δεν υποστηρίζει την ευρωπαϊκή Super League. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία (εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα) κ.λπ. αντιτίθενται στη Super League. Υποστηρίζουμε την προστασία της ευρύτερης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής οικογένειας, διατήρηση των εγχώριων πρωταθλημάτων και εξασφάλιση της πρόκρισης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω της επίδοσης στο γήπεδο κάθε σεζόν».