Η Σίτι με ανατροπή νίκησε την Έβερτον και «πάτησε» τετράδα

Πανηγυρισμοί παικτών Σίτι

i

©Photo by Michael Regan/Getty Images

Η Σίτι με ανατροπή νίκησε την Έβερτον και «πάτησε» τετράδα

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:10 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:42 - 28.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Έβερτον, αλλά χάρη στα τέρματα των Φιλ Φόντεν (53'), Χούλιαν Άλβαρες (64') και Μπερνάντο Σίλβα (86') κατάφερε να νικήσει με 3-1, για τη 19η αγωνιστική της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι με εκπληκτικό ποδόσφαιρο έκανε την ανατροπή στο «Γκούντισον Παρκ» κόντρα στην Έβερτον και επιβλήθηκε με 3-1, για τη 19η αγωνιστική της Premier League

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (έχει ένα ματς λιγότερο με τη Μπρέντφορντ) ανέβηκε προσωρινά στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς, ενώ τα «ζαχαρωτά» παρέμειναν στη 17η θέση με 16 πόντους. 

Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 4ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Χούλιαν Άλβαρες έκανε το σουτ μέσα από τη περιοχή, όμως ο Τζόρνταν Πίκφορντ με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το 0-0 στο ματς. Ωστόσο στο 29ο λεπτό η Έβερτον κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ με τον Τζακ Χάσισον

Ο Ντουάιτ ΜακΝιλ. με μια γλυκιά πάσα βρήκε τον Άγγλο και εκείνος με κοντινό τελείωμα έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Οι παίκτες του Σον Ντάις συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 34ο λεπτό έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Χάρισον έκανε το μακρινό σουτ, αλλά ο Έντερσον μπλόκαρε τη προσπάθεια του Άγγλου. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0. 

Στην επανάληψη οι πολίτες μπήκαν δυναμικά και στο 53ο λεπτό έφεραν το ματς στα ίσια με τον Φίλ Φόντεν. Ο Μπερνάντο Σίλβα έδωσε στον Άγγλο διεθνή και με μακρινό σουτ έκανε το 1-1 για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Αγγλίας. 

Εννιά λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Ονάνα στο σουτ του Ακέ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλβαρες, όπου και ευστόχησε για την ανατροπή της Σίτι με 2-1. Το τελικό 3-1 για τους πολίτες διαμόρφωσε ο Σίλβα στο 86ο λεπτό με εκπληκτικό τελείωμα. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (20ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ