Ιστορική αλλαγή στο FA Cup: Τέλος οι επαναληπτικοί από την αρχή της διοργάνωσης

Ιστορική αλλαγή στο FA Cup: Τέλος οι επαναληπτικοί από την αρχή της διοργάνωσης

Κώστας Τόπας 13:46 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 18.04.2024

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας επιβεβαίωσε δύο σημαντικές αλλαγές στο FA Cup για την επόμενη σεζόν.

Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι το Κύπελλο Αγγλίας θα προβάλλεται κυρίως από το «TNT Sports» ως μέρος μιας τετραετούς συμφωνίας μετάδοσης που ξεκινά την επόμενη σεζόν. Τώρα, η FA επιβεβαίωσε μια νέα συμφωνία με την Premier League, η οποία, όπως περιγράφει, «θα ενισχύσει τη μορφή του Κυπέλλου Αγγλίας της Emirates με νέα και αποκλειστικά "παράθυρα" στο καλεντάρι».

Η συμφωνία, η οποία θα εκτείνεται για «τουλάχιστον έξι χρόνια», θα περιλαμβάνει κάθε γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας να παίζεται ένα Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένων όλων των προκριματικών και του πέμπτου γύρου, ο οποίος παίζεται συχνά μεσοβδόμαδα τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, όλα τα παιχνίδια από τον τέταρτο γύρο και μετά δεν θα διεξάγονται ταυτόχρονα με όλα τα παιχνίδια της Premier League. Συμφωνήθηκε επίσης ότι τα επαναληπτικά ματς θα καταργηθούν από τον πρώτο γύρο - μια απόφαση που σίγουρα θα διχάσει τους οπαδούς των συλλόγων της EFL.

Ο λόγος της συγκεκριμένης αλλαγής είναι διότι τη νέα σεζόν αλλάζει το φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτές θα δίνουν περισσότερα παιχνίδια.