Φαν Νίστελροϊ: «Είναι γεγονός ότι η Λίβερπουλ είναι δέκα φορές μικρότερη από την Γιουνάιτεντ»
i

Φαν Νίστελροϊ / © Photo by Tom Purslow/Manchester United via Getty Images/Ideal Images

Φαν Νίστελροϊ: «Είναι γεγονός ότι η Λίβερπουλ είναι δέκα φορές μικρότερη από την Γιουνάιτεντ»

Sportal newsroom 15:40 - 08.02.2023

Δηλώσεις που θα σηκώσουν κουβέντα έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, για την μεταγραφή του Χάκπο στην Λίβερπουλ, αλλά και για την ίδια την ομάδα των «κόκκινων».

Ο Κόντι Χάκπο από τον Δεκέμβρη έχει γίνει παίκτης της Λίβερπουλ, αποκτώντας τον από την Αϊντχόφεν. Παρόλα αυτά η μεταγραφή αυτή δεν άρεσε στον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν προπονητή της Αϊντχόφεν, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ

Συγκεκριμένα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της εθνικής Ολλανδίας και ο 23χρονος επιθετικός είχαν συνεργαστεί στην Αϊντχόφεν από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι και πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Την περίοδο αυτή ο Χάκπο είχε σκοράρει εννέα γκολ και είχε μοιράσει 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι τρομερές εμφανίσεις του έκαναν αρκετές ομάδες να δείξουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ήταν μία από αυτές. Κατά την διάρκεια της χρονιάς και ενώ οι κρούσεις στην Αϊντχόφεν ήταν αρκετές για τον Χάκπο, ο προπονητής της ομάδας, Φαν Νίστελροϊ, άρχισε να μιλάει στον Χάκπο και να τον συμβουλεύει, να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι και να πάρει μεταγραφή στην ομάδα του Ολντ Τράφορντ. 

«Το όνειρο του Χάκπο ήταν να πάρει μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ για αρκετό καιρό. Είχε έρθει σε επαφή με τον Έρικ Τεν Χαχ τον περασμένο Αύγουστο. Ήθελα και ο ίδιος να υπογράψει στην Γιουνάιτεντ, όχι μόνο γιατι είναι η ομάδα μου και την αγαπώ, αλλά και γιατί είναι καλύτερη από την Λίβερπουλ και δίνει πιο πολλές ευκαιρίες στους παίκτες τους», ανέφερε αρχικά. 

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον ίδιο, ο 23χρονος Ολλανδός δεν τον άκουσε, αλλά προτίμησε να ακούσει τον συμπαίκτη του στην εθνική Ολλανδίας και στόπερ της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. «Η Γιουνάιτεντ όμως δεν έκανε πρόταση τον Γενάρη, έτσι τον συμβούλεψα να περιμένει μέχρι τον Γενάρη. Τότε κάτι συνέβη και δεν με άκουσε και απέρριψε την συμβουλή μου. Άκουσε τον Φαν Ντάικ που τον πίεζε να πάει στη ομάδα του. Μου είπε ότι θέλει να φύγει τον Γενάρη».

«Είναι γεγονός ότι η Λίβερπουλ είναι δέκα φορές μικρότερη από την Γιουνάιτεντ, σε όλους τους τομείς. Είμαι τυχερός που έχω παίξει στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου, την Γιουνάιτεντ και την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Χάκπο θα είχε σκοράρει ήδη μαζί τους σπουδαίους μέσους που δημιουργούν ευκαιρίες, όπως ο Μπρούνο, ο Κασεμίρο και ο Έρικσεν».